Δευτέρα, 19 Αυγ.
30oC Αθήνα

Η “Πολυνησία” της Ελλάδας – Δείτε πού βρίσκεται

Η “Πολυνησία” της Ελλάδας – Δείτε πού βρίσκεται

Όταν βρεθεί κανείς εκεί, νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποια εξωτική Πολυνησία… Δείτε το βίντεο με τις εντυπωσιακές εικόνες από τον άγνωστο σε πολλούς παράδεισο της Ελλάδας.

Για να φτάσετε εκεί πρέπει να κινείστε με το αυτοκίνητο για 10 χιλιόμετρα πάνω σε μια στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα. Το καταπράσινο τοπίο, τα γαλάζια νερά και οι εικόνες σαν… ζωγραφιά θα σας αποζημιώσουν, αφού η Φύση εκεί είναι στα καλύτερα της!

Τα πολυάριθμα νησάκια του βίντεο λέγεται ότι παλαιότερα ήταν ενωμένα μεταξύ τους. Η διάταξη των πολλών μικρών νησιών, με τις εσωτερικές λίμνες, την έντονη βλάστηση, θυμίζουν τις Ατόλες της Πολυνησίας σε κάποιον εξωτικό προορισμό… Βρίσκονται όμως στην Ελλάδα και αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο.

Το πλησιέστερο χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας στον Αμβρακικό κόλπο είναι η Κορωνησία. Με 167 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011), το χωριό απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας. Βρίσκεται στο μικρό νησί Πέρα Νησί, το οποίο όμως είναι γνωστό συνολικά ως Κορωνησία.

Η περιοχή φημίζεται για τα πολυάριθμα είδη πανίδας. Στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου. Τα ζεστά, ρηχά νερά είναι το ιδανικό μέρος για αναπαραγωγή πάρα πολλών ειδών της θαλάσσιας πανίδας. Γλώσσες, κεφαλόπουλα, λαβράκια, τσιπούρες, χέλια, γαρίδες, σουπιές και σαλάχια είναι μερικά μόνο από τα είδη ψαριών που φωλιάζουν στα ζεστά και ρηχά νερά της Κορωνησίας.

Ο Αμβρακικός κόλπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της Ελλάδας. Η είσοδος του κόλπου είναι στο στενό πέρασμα μεταξύ του Ακτίου και της Πρέβεζας. Πήρε το όνομά του από την αρχαία Αμβρακία, πόλη κτισμένη στον ποταμό Άραχθο, στη θέση της σημερινής Άρτας.

Στην είσοδο του κόλπου κατασκευάστηκε και δόθηκε στη κυκλοφορία το 2002 υποθαλάσσια σήραγγα η οποία συνδέει το Άκτιο με την Πρέβεζα. Στον κόλπο και ιδιαίτερα στον λιμένα της Αμφιλοχίας παρουσιάζεται κατά τους θερινούς μήνες (ιδιαίτερα τον Αύγουστο) το φαινόμενο φωσφορισμού της θάλασσας, το οποίο οφείλεται σε συσσώρευση μικροοργανισμών (πλαγκτού).

Δείτε το βίντεο που θα σας… ταξιδέψει:

Πηγή βίντεο: haanity

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις