Site icon NewsIT

Πώς φτιάχνονταν οι κούκλες το 1963

26.10.2017 | 23:43
Πώς φτιάχνονταν οι κούκλες το 1963

Ένα παλιό βίντεο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονταν τη δεκαετία του '60, οι κούκλες. Δείτε στο βίντεο όλη τη διαδικασία.

Μεγαλώσαμε παίζοντας μαζί τους και μεγαλώνουν ακόμα γενιές και γενιές… Οι κούκλες λατρεύονται τόσο από μικρά παιδιά όσο και από μεγάλους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν συλλογή από πορσελάνινες κούκλες που μπορεί να κοστίζουν έως και πολλές χιλιάδες.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως πως φτιάχνονται οι απλές κούκλες εμπορίου; Ένα βίντεο του 1963 παρουσιάζει τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής μιας κούκλας. Το εργοστάσιο αριθμεί πολλούς εργαζομένους, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες, καθώς η κατασκευή της κούκλας απαιτεί μια καλλιτεχνική διαδικασία που εκείνη την εποχή θεωρείτο ιδανική για αυτές.

Ένα ειδικό ροζ υγρό χύνεται σε μεταλλικές θήκες που έχουν τη μορφή ενός παιδικού προσώπου. Το ίδιο συμβαίνει και σε θήκες που έχουν τη μορφή ενός παιδικού σώματος και αναλόγων άκρων. Το υγρό μόλις ψηθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, παίρνει το ιδανικό παιδικό σχήμα.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενες τοποθετούν τα μάτια, τα μαλλιά, βάφουν τα φρύδια, τα χείλη και τα μάγουλα. Τέλος, οι εργάτριες ράβουν τα ρούχα τους και τις ντύνουν. Μόλις όλα τα κομμάτια κολλήσουν μαζί και τοποθετηθούν τα ρούχα τους, η κούκλα είναι έτοιμη!

Δείτε στο βίντεο όλη τη διαδικασία:

Πηγή βίντεο: British Pathé

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version