Site icon NewsIT

Πώς προστίθεται ο ήχος στις ταινίες

24.11.2017 | 23:11
Πώς προστίθεται ο ήχος στις ταινίες

Πίσω από μία απλή σκηνή, κρύβεται ένας άνδρας με ακουστικά που αντιγράφει τις κινήσεις των ηθοποιών. Δείτε πώς προστίθεται ο ήχος στις ταινίες.

Ο Stefan Fraticelli είναι ένας καλλιτέχνης των sound effects με βάση το Τορόντο. Οι ήχοι που δημιουργεί τον έχουν κάνει διάσημο σε όλον τον κόσμο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ήχοι στις ταινίες προστίθενται στο τέλος, καθώς δεν είναι αρκετά δυνατοί ώστε να ακούγονται στην κάμερα. Έτσι, πολλές παραγωγές λαμβάνουν την βοήθεια των ειδικών για τα sound effects. Όταν για παράδειγμα βλέπετε σε μια ταινία ο ηθοποιός να μαχαιρώνεται και να βγαίνει αίμα, τότε, πρέπει να ξέρετε ότι ο ήχος που ακούσατε δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα…

Ο ήχος του αίματος που τινάζεται προέρχεται όταν κάποιος αρχίσει να πιέζει noodles με τα χέρια. Όταν κάποιος σπάει το πόδι του, τότε ο Stefan σπάει με τα δόντια του ωμά μακαρόνια ώστε να βγάζει τον ήχο ενός κόκαλου που σπάει. Ακόμα, όταν ένας ηθοποιός φαίνεται στην τουαλέτα να κάνει εμετό, τότε ο Stefan ρίχνει σούπα στην τουαλέτα. Το πινέλο, οι περούκες, οδοντόβουρτες, βαλίτσες, τακούνια και στρώματα γίνονται για τον Stefan, εργαλεία της δουλειάς του!

Ο προσωπικός του λογαριασμός στο Instagram, oddiostudio, μετρά πάνω από 2.000 ακόλουθους και πολλά βιντεάκια από την εργασία του.

Μπορείτε να μαντέψετε ποιος ήχος συνδέεται με ποια κίνηση του ηθοποιού; Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: INSIDER

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version