Ήταν 1976 όταν ο εξερευνητής Jean Pierre Dutilleux με την ομάδα του επισκέφτηκαν μία πρωτόγονη φυλή στην Παπούα Νέα Γουινέα. Ήταν η πρώτη φορά που η φυλή Toulampis αντίκρισε λευκό άνδρα. Η αντίδρασή τους συγκλονίζει.
Η Παπούα Νέα Γουινέα βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και περιλαμβάνει το ανατολικό άκρο της νήσου της Νέας Γουινέας και μερικά συμπλέγματα νησιών. Είναι από τις πλέον αγροτικές περιοχές στον κόσμο, καθώς μόνο το 18% του συνολικού πληθυσμού ζουν στις πόλεις. Η χώρα αποτελεί μία από τις πλέον ανεξερεύνητες στον κόσμο, τόσο πολιτιστικά όσο και γεωγραφικά. Πιστεύεται ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν πολλά άγνωστα ακόμα είδη χλωρίδας και πανίδας.
Η μέση τιμή της θερμοκρασίας είναι 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι άφθονες και συχνές κυρίως από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο. Ξηρασίες, πλημμύρες και άλλα φυσικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και απώλειες ζώων. Στις 17 Ιουλίου του 1998, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από τσουνάμι έπειτα από σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Με εξαίρεση το Βανουάτου, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα γλωσσών από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, με 7.000 ομιλητές ανά γλώσσα. Αναφορικά με τη χριστιανική θρησκεία, σύμφωνα με την απογραφή του 2000 το 96% των πολιτών είναι μέλη της Χριστιανικής Εκκλησίας. Πολλοί πολίτες συνδυάζουν τη χριστιανική λατρεία με προχριστιανικές πρακτικές αυτοχθόνων.
Το κράτος διαθέτει πλούσια αποθέματα πλουτοπαραγωγικών πόρων όπως χρυσό, χαλκό, άργυρο, πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας προς την χώρα. Ο πληθυσμός στα νησιά (85% του συνόλου) ζει από τη γεωργία και καλλιεργεί κοκοφοίνικες, αραχίδες, παπάγια, καουτσούκ, φρούτα του πάθους, καφές, κακάο και άλλα φυτά. Επίσης, αναπτυγμένη είναι και η αλιεία, ψαριών και μαργαριταριών. Μόλις το 3% της γης ανήκει στους πολίτες, εξαιτίας υπάρχουσας νομοθεσίας.
Η χώρα είναι μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και έχει Αρχηγό Κράτους τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Μια από τις πλέον σημαντικές γιορτές που λαμβάνουν χώρα ετησίως είναι και το Φεστιβάλ των Οροπεδίων, το οποίο γίνεται το Μάιο ή το Σεπτέμβριο. Στη διάρκεια των εορτών αυτών παρουσιάζονται χοροί και τραγούδια, τα οποία ψάλλονται συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.
Δείτε στο βίντεο την τρομακτική αντίδρασή τους:
Πηγή βίντεο: Uplifting Video Channel