Εστιατόριο στην Ιαπωνία σερβίρει πιάτο με μάτια τόνου. Οι πελάτες που το τολμούν, δηλώνουν ότι δεν είναι και τόσο κακό στη γεύση!
Δεν ξέρουμε αν θα θέλατε ποτέ να το δοκιμάσετε, παρόλ’ αυτά υπάρχει εστιατόριο με σούσι που σερβίρει μάτια τόνου!
“Έχουμε το δικό μας ιχθυοτροφείο στο Χιράντο του Ναγκασάκι και εξάγουμε τα ψάρια μας στη Νέα Υόρκη”, δηλώνει ο manager του εστιατορίου, Kuni Yoshizawa, περήφανος για τα ψάρια του. Οι τόνοι τους που φτάνουν τα 30 κιλά, μπορούν να ταίσουν 300 άτομα.
Μάλιστα, ο τόνος και συγκεκριμένα τα μάτια του είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. “Προσπαθούμε να αξιοποιούμε στην κουζίνα μας κάθε σημείο του τόνου, ακόμα και τα μάτια”, συμπληρώνει ο ίδιος στην κάμερα του Insider Food.
Το medama, όπως ονομάζουν το πιάτο με τα μάτια τόνου είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Φυσικά, τα μάτια δεν είναι ωμά, αλλά ελαφρώς βρασμένα. Το πιάτο ερβίρεται με σόγια σος και οι… τολμηροί πελάτες δηλώνουν ότι δεν είναι τόσο κακό όσο περίμεναν!
Εσείς θα το δοκιμάζατε;