Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να κολυμπήσουν σε παγωμένο νερό

Θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να κολυμπήσουν σε παγωμένο νερό

Δεκαπέντε κολυμβητές συμμετείχαν σε αγώνα κολύμβησης στα παγωμένα νερά της Αφρικής. Χωρίς στολή και προστασία, κολυμπούν σε νερό που μπορεί να τους σκοτώσει.

Αυτός ο αγώνας κολύμβησης είναι ένας από τους πιο extreme αγώνες στον κόσμο. Δεν είναι ένας αγώνας με στόχο τον τερματισμό, αλλά με αυτοσκοπό να μείνουν ζωντανοί έως το τέρμα…

“Όλοι με λένε τρελό και δεν με καταλαβαίνουν. Το ωραίο σε αυτόν τον αγώνα είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ωραίος, γυμνασμένος και γρήγορος για να νικήσεις. Πρέπει να έχεις 20% λίπους στο σώμα σου και πρέπει να εξασκείς το μυαλό σου ώστε να αντιμετωπίσει το σοκ που δέχεται ο οργανισμός σου!”, δηλώνει ένας εκ των κολυμβητών που πήραν μέρος στον αγώνα στο βουνό της Αφρικής, Lesotho.

Χωρίς ειδική στολή και προστασία, 15 κολυμβητές μάχονται για να τερματίσουν μια απόσταση ενός χιλιομέτρου σε παγωμένο νερό που αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

“Πάντα με έλκυαν οι extreme καταστάσεις. Σίγουρα η επαφή με τόσο παγωμένο νερό, μπορεί να προβεί πολύ επικίνδυνη για τον οργανισμό. Πρόκειται όμως περισσότερο για μια πνευματική εμπειρία. Χρειάζεται πολύ ψυχική δύναμη και πνευματική συγκέντρωση για να καταφέρει κανείς να τελειώσει τον αγώνα. Μου αρέσει να ωθώ τον εαυτό μου στα άκρα”, αναφέρει στο Great Big Story, ο εμπνευστής αυτού του αγώνα κολύμβησης, Ram Barkai.

Και συμπληρώνει: “Πέρσι διοργανώσαμε 13 τέτοιους διαγωνισμούς σε όλον τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες ήταν από 28 διαφορετικές χώρες”. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για έναν “αγώνα πνεύματος”. Εσείς συμφωνείτε;

Πηγή βίντεο: Great Big Story

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις