Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

«Τηλεφωνήστε στις Βρυξέλλες»: Η καμπάνια για την ασφάλεια της πόλης δύο μήνες πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις

«Τηλεφωνήστε στις Βρυξέλλες»: Η καμπάνια για την ασφάλεια της πόλης δύο μήνες πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Στο προσκήνιο έρχεται ένα βίντεο από την καμπάνια που είχαν προωθήσει οι Βρυξέλλες πριν από δύο μήνες για την ασφάλεια της πόλης στο πλαίσιο του συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα. Κι όμως, από χθες η πόλη θρηνεί καθώς η επίθεση που όλοι θεωρούσαν απίθανη, έγινε πραγματικότητα. 

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 31 νεκροί και 270 τραυματίες. Και ξαφνικά σε μια στιγμή όλα άλλαξαν και ο φόβος όλων των ευρωπαίων πολιτών είναι διάχυτος, καθώς τα μέσα μαζικής μεταταφοράς αποτελούν πλέον στόχους τζιχαντιστών.Καθώς οι έρευνες των αρχών έκαναν λόγο για επικείμενο χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, ύστερα από την επίθεση στο Παρίσι, το Βέλγιο αποφάσισε να καθησυχάσει όλους τους πολίτες της πόλης, αλλά και απλούς επισκέπτες με την καμπάνια «call Brussels».

Μέσω τριών τηλεφωνικών κέντρων που στήθηκαν στο Μολενμπέκ, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να τηλεφωνήσει προκειμένου να πληροφορηθεί εάν είναι ασφαλής η πόλη, ενώ στην άλλη άκρη της γραμμής θα βρισκόταν κάποιος περαστικός. Τραγική ειρωνεία ή σύμπτωση; Στο σημείο αυτό, έγινε και η σύλληψη του μακελάρη Σαλάχ Αμπντεσλάμ την περασμένη Παρασκευή με τις αρχές να αποδίδουν το χτύπημα στο κέντρο των Βρυξελλών ως αντίποινα.

Δείτε το βίντεο:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε