Δευτέρα, 15 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Το κόλπο για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες με ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι

Το κόλπο για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες με ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι

Οι κατσαρίδες ζουν κυρίως σε υπονόμους, αποχετεύσεις και υδρορροές. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι κατσαρίδες κατακλύζουν αρκετά σπίτια, λόγω της υγρασίας, αλλά και των αυξημένων θερμοκρασιών, κυκλοφορώντας κυρίως τις βραδινές ώρες.

Αναστάτωση, μάλιστα, έχουν προκαλέσει οι γιγάντιες ιπτάμενες κατσαρίδες στους κατοίκους της Λάρισας, που τις αποκαλούν νατοϊκές ή «Σβαρτσενέγκερ» κατσαρίδες, λόγω του μεγέθους τους.

Αρκετοί κάνουν απεντόμωση μέσα στους κοινόχρηστες χώρους των πολυκατοικιών, καθώς και στις οικίες τους, επιχειρώντας να «σφραγίσουν» σιφόνια, νιπτήρες και ντουζιέρες, ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανή είσοδο.

Ωστόσο, πλέον, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα με μια φυσική μέθοδο, χρησιμοποιώντας ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Και αυτό το υλικό είναι ο καφές.

Η διαδικασία για να ετοιμάσετε τις «παγίδες» με καφέ

Μερικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει κάποια ουσία στον καφέ που εξολοθρεύει τις κατσαρίδες, ενώ άλλοι λένε ότι η μυρωδιά είναι εκείνη που τις απομακρύνει.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να έχετε 2-3 μεγάλα γυάλινα βάζα, και 2-3 μικρά ποτήρια, χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα αλεσμένου καφέ και νερό

Γεμίστε το γυάλινο βάζο περίπου μέχρι την μέση με νερό. Ακολούθως, βάλτε τον καφέ στα μικρά ποτήρια.

Τοποθετήστε ένα ποτήρι μέσα στο κάθε μεγάλο γυάλινο βάζο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα βάζα κοντά στα σημεία, όπου θεωρείτε ότι φωλιάζουν κατσαρίδες, ή στα σημεία που τις έχετε παρατηρήσει πιο συχνά.

Μια κατσαρίδα έλκεται από το άρωμα του καφέ και θα προσπαθήσει να εισέλθει στο βάζο.

Μόλις η κατσαρίδα πέσει στο βάζο με το νερό, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει.

Κάθε μέρα, μπορείτε να ελέγχετε το βάζο για να δείτε αν υπάρχει εγκλωβισμένη κατσαρίδα.

Αντικαταστήστε, στην συνέχεια, τον καφέ και το νερό και τοποθετήστε την «παγίδα» ξανά για να «πιάσετε» περισσότερες κατσαρίδες.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις