Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τυφλό σκυλάκι δεν πάει πουθενά χωρίς τον σκύλο… οδηγό του! [vid]

Τυφλό σκυλάκι δεν πάει πουθενά χωρίς τον σκύλο… οδηγό του! [vid]

Αυτός ο σκύλος δεν έχει μάτια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Ο τετράποδος φίλος του δεν τον αποχωρίζεται ποτέ και μαζί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές στη φύση!

Ο τυφλός σκύλος Hoshi έχασε την όρασή του, όταν ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Παρά το πρόβλημά του, έχει μάθει να αγαπά τη ζωή και δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς τον σκύλο – οδηγό του!

Κάποιες φορές στη ζωή μας όταν έχουμε ένα πρόβλημα, χρειαζόμαστε απλά κάποιον να είναι δίπλα μας. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση του σκύλουΟ Zen και ο Hoshi ήταν από μικροί, φίλοι. Όταν όμως ο Hoshi διαγνώστηκε με γλάυκωμα, τα πράγματα ήταν δύσκολα και η ψυχολογία του πεσμένη.

Η οικογένεια που το φρόντιζε, είχε μόνο μία λύση: Να τον πάει σε κτηνίατρο για να του αφαιρέσει τα μάτια. Έτσι και έγινε και ο μικρός χνουδωτός σκύλος έχασε την όρασή του, αλλά σώθηκε. Το ηθικό του αναπτερώνει μόνο με έναν τρόπο! Όταν βρίσκεται στο πλευρό του αγαπημένου του φίλου Zen!

Με ένα σκοινί που τους συνδέει, κάνουν βόλτες, παίζουν και  μαζί ανακαλύπτουν τον κόσμο. Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, το γλαύκωμα αποτελεί μια πάθηση του οπτικού νεύρου, με κύρια αιτία την υψηλή πίεση στα μάτια. Αν δε διαγνωστεί εγκαίρως και δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει, αργά αλλά σταθερά, στην τύφλωση. Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του γλαυκώματος είναι η έγκαιρη διάγνωση της υψηλής πίεσης στους οφθαλμούς μας.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε