Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Η “νύφη του Χίτλερ”: Τρίο, πορνοστάρ και δολοφονίες

Η “νύφη του Χίτλερ”: Τρίο, πορνοστάρ και δολοφονίες

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, η Beate Zschaepe έλυσε τη σιωπή της και ζήτησε συγγνώμη για τα θύματα του τάγματος θανάτου National Socialist Underground. Η 40χρονη είναι η μοναδική επιζήσασα της ακροδεξιάς ομάδας που ήθελε ένα τέταρτο Ράιχ.

Η “νύφη του Χίτλερ” δικάζεται στη Γερμανία για τη συμμετοχής της στις δολοφονίες 9 μεταναστών επιχειρηματιών και μιας αστυνομικού στο αιματηρό ξεφάντωμα της ακροδεξιάς ομάδας που κράτησε 13 χρόνια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η συγγνώμη της δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα τέχνασμα για να παρουσιάσει μια πιο ήπια εικόνα στον κόσμο, με τη 40χρονη να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Μεγαλώνοντας υιοθέτησε τα ψευδώνυμα Susann Dienelt, Mandy Pohl και Bärbel Bucilows, ενώ αργότερα πήρε το επίθετο ενός εκ των συζύγων της. Βρήκε στα πρόσωπα των Uwe Mundlos και Uwe Böhnhardt το πρόσφορο έδαφος και γρήγορα μετατράπηκαν σε μια φονική μηχανή που σχεδίαζε να φέρει το τέταρτο Ράιχ. Δεν είναι γνωστό πότε άρχισε να κοιμάται μαζί τους, αλλά άρχισαν να ζουν ως άνομοι φυγάδες κάτω από τη μύτη των αρχών.

“Της άρεσε να μου μιλάει για σεξ” είπε γείτονας του τρίο που κατέθεσε στη δίκη της. “Χειραγωγούσε με το σεξ. Κανείς από τους δύο δεν είχε ποτέ άλλη γυναίκα. Η σημασία της για εκείνους ήταν τεράστια. Χωρίς αυτήν, η ομάδα NSU δεν θα υπήρχε”, σχολιάζει η Die Welt. Οι επισκέπτες τους στο κρησφύγετο μίλησαν για εξαιρετικά φορτισμένη σεξουαλική ατμόσφαιρα. Η Zschaepe συχνά θα πήγαινε με έναν περιστασιακό εργαστή για το βράδυ.

“Η βία, η σεξουαλική επιθυμία και το αλκοόλ ήταν το μείγμα αυτής της ομάδας” είπε ο πολιτικός επιστήμονας Hajo Funke. Όταν όλα είχαν τελειώσει, οι αρχές βρήκαν σε έναν από τους ημικατεστραμμένους υπολογιστές τα στοιχεία που αποκάλυπταν την εμμονή της με την πορνογραφία. Βρήκαν ακόμα και σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, όπως φωτογραφίες παιδιών 3 ετών σε εξευτελιστικές στάσεις και βίντεο.

Είχε παράλληλα εμμονή με την πορνοστάρ “Sexy Cora”, γνωστή κατά κόσμο Carolin Wosnitza, που πέθανε στα 23 της χρόνια το 2011. Η άλλοτε παίκτρια ριάλιτι στο Big Brother πέθανε από επιπλοκές μετά από πλαστική στήθους σε ιδιωτική κλινική. Η σελίδα της ήταν που χάζευε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η Zschaepe. Στη δίκη κατέστη σαφές πως οι συνεργοί – εραστές της δεν ήταν ποτέ αρκετοί για να την ικανοποιήσουν. Πέθαναν το 2011, αφήνοντας τη “νύφη του Χίτλερ” να βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη.

Εκτός από το σεξ, ήταν παθιασμένη με τον ναζισμό. Σε μια διεστραμμένη εκδοχή της Monopoly που επινόησε με τους εραστές της για να περνάνε την ώρα τους όταν δεν βρίσκονται στο κρεβάτι ή δεν συνωμοτούν για φόνο, έστελναν τους εβραίους σε στρατόπεδα θανάτου και κέρδιζε όποιος έστελνε περισσότερους στους θαλάμους αερίων.

Το όνειρο του τέταρτου Ράιχ έληξε στις 4 Νοεμβρίου του 2011 όταν οι δύο συνεργοί της πέθαναν σε αποτυχημένη ληστεία τράπεζας. Είχαν προσχεδιάσει πως θα απέφευγαν τη σύλληψη. Ο Mundlos σκότωσε τον φίλο του και αυτοκτόνησε. Εκείνη, σύμφωνα με το πλάνο, ανατίναξε το κρησφύγετό τους. Η φωτιά δεν κατέστρεψε τα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο όπου το τρίο υπερηφανευόταν για τα εγκλήματά του. Μετά από ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, παραδόθηκε στις αρχές.

Οπαδός της και ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ που της έγραψε να τη συμβουλεύσει να χρησιμοποιήσει τη δίκη για να διαδώσει την ακροδεξιά προπαγάνδα. Εκείνη πάλι ήλπιζε ότι με την ομολογία της για ηθική ενοχή στις δολοφονίες θα μαλάκωνε την εικόνα της και πιθανότατα την ποινή της. Ο εισαγγελέας όμως υποστηρίζει ότι υπήρχε σημαντική εμπλοκή της και για αυτό τη θεωρεί ως συναυτουργό.

Πηγή: Dailymail

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε