Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν τον… πάει! Ο Γάλλος γυμναστής με τα σπασμένα πόδια [pic, vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ συγκλόνισε τους φιλάθλους που παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον σοκαριστικό τραυματισμό του στην προσπάθειά του στο άλμα στα προκριματικά της γυμναστικής των ανδρών στο Ρίο. Η ατυχία όμως τον έχει “ξαναχτυπήσει”!

Τρομερά άτυχος στάθηκε ο Γάλλος αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Γάλλος γυμναστής προσγειώθηκε άτσαλα σε ένα άλμα του στην ενόργανη, με αποτέλεσμα να τσακιστεί το αριστερό του γόνατο.

Η διάγνωση ανέφερε πως υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης στο αριστερό πόδι του, με αποτέλεσμα να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Ρίο. Θα συνεχίσει να νοσηλεύεται για ακόμα 48 ώρες και μετά θα αρχίσει την αποκατάσταση του τραυματισμού του είτε άμεσα στη Βραζιλία είτε αφού επιστρέψει στη Γαλλία. Το πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση παραμένει άγνωστο, σίγουρα πάντως θα χρειαστεί πολλούς μήνες.

Ο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ είναι σπουδαίος αθλητής, αλλά η ατυχία του, ωστόσο, είναι παροιμιώδης. Πριν από τέσσερα χρόνια, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012, είχε σπάσει το άλλο του πόδι, το δεξί! Κάταγμα κνήμης είχε υποστεί τότε, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γάλλος είναι παράδειγμα θάρρους. Ένα χρόνο μετά από εκείνο τον τραυματισμό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μόσχας, πράγμα που κάνει τους πάντες να πιστεύουν ότι θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε από το νοσοκομείο του Ρίο λίγο πριν από την επέμβαση στο αριστερό πόδι του.”Θα επιστρέψω πιο δυνατός για να κερδίσω το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγωνες του Τόκιο το 2020”.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε