Site icon NewsIT

100 + 1 υπογραφές του τρίτου πόλου του Φώτη Κουβέλη

06.03.2014 | 11:46
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη ο πολυκερματισμός του χώρου μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμονές της Συνδιάσκεψης της Ελιάς, η ΔΗΜΑΡ απαντά με τη δημοσιοποίηση 101μιας υπογραφών προσωπικοτήτων, που στηρίζουν τη συγκρότηση του τρίτου πόλου. Από τη μεταρρυθμιστική Αριστερά και την Οικολογία έως το...πρώην ΠΑΣΟΚ οι προσωπικότητες, που στηρίζουν το εγχείρημα.

Ρόλο “Γκένσερ” οραματίζεται να διαδραματίσει ο τρίτος πόλος “ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία”, που έκανε χθες επίσημη πρώτη με τη δημοσιοποίηση 101μιας υπογραφών προσωπικοτήτων και πολιτικών στελεχών, που στηρίζουν τον εγχείρημα. Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη, επιδιώκεται ισχυρή πολιτική εντολή για να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη συγκρότηση κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας, που θα αλλάξουν τις ασκούμενες πολιτικές προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Ασκείται, εξάλλου, κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αφού επισημαίνεται ότι ο τρίτος πόλος είναι αντίθετος με την κυβερνητική πολιτική, που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία.

Τη δική του εκδοχή της σύγχρονης Κεντροαριστεράς επιχειρεί να μορφοποιήσει ο Φώτης Κουβέλης – πρώτη πολιτική εκδήλωση του τρίτου πόλου την προσεχή Δευτέρα, στις 17 Μαρτίου η επόμενη.

Στην ίδια διακήρυξη τονίζεται ότι ο τρίτος πόλος διεκδικεί ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές με στόχο μία συμφωνία, που θα μειώσει το χρέος, επιδιώκει μία σχέση ισοτιμίας με τους εταίρους μας, επιζητεί ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, ενώ τάσσεται υπέρ της σύνδεσης της δημοσιονομικής προσπάθειας με την ανάπτυξη και την απασχόληση. Επιπλέον, εισηγείται ριζική αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος, αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος με κατευθυντήριες αρχές την αυτονομία της πολιτικής έναντι των οικονομικών συμφερόντων και υποστήριξη της ριζικής αναδιάρθρωσης του διοικητικού συστήματος.

Μεταξύ των υπογραφών οι πρώην Υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, Μαριλένα Κοππά, Αργύρη Λαφαζάνη, Στέφανου Μανίκα, Πάνου Μπεγλίτη, Θανάσης Οικονόμου, Ηλία Θεοδωρίδη και Μηνά Σταυρακάκη. Από την κοινωνία των πολιτών, υπάρχουν οι υπογραφές του δημοσιογράφου, Ριχάρδου Σωμερίτη, των Πανεπιστημιακών, Γιώργου Σωτηρέλη και Γιάννη Τσαμουργκέλη, του ηθοποιού, Γιώργου Αρμένη, του συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικού, του στιχουργού, Φίλιππου Γράψα, του επίσης ηθοποιού, Στέλιου Μάινα, του συναδέλφου, Σταμάτη Μαλέλη και του σκηνοθέτη, Διαγόρα Χρονόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Η Μ. Κοππά στην ΔΗΜΑΡ – Προο​δευτική Συνεργασία​…..101 υπογραφές

ΟΙ πολιτικές φιλοδοξίες ΔΗΜΑΡ-Κουβέλη

 

Τατσόπουλος: “Η Παναγιά της Τήνου να βοηθήσει την Κεντροαριστερά”

 

Κουβέλης: Αδύνατη η συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – Λαϊκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version