Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

4 με 6 Οκτωβρίου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσκληση Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ για κοινή πρόταση και προειδοποίηση στους βουλευτές

4 με 6 Οκτωβρίου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσκληση Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ για κοινή πρόταση και προειδοποίηση στους βουλευτές
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, απηύθυνε πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν μαζί μια κοινή πρόταση για τα δύο ζητήματα που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Τα ζητήματα αυτά, δεν είναι άλλα από τα υπερκέρδη των τραπεζών και το ιδιωτικό χρέος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έκανε πρόταση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όποιος κι αν είναι αυτός, να επεξεργαστούν μαζί τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πρόταση για τα ζητήματα αυτά και να την καταθέσουν στη Βουλή.

Κατά τα άλλα της Κεντρικής Επιτροπής, αποφασίστηκε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει 4 με 6 Οκτωβρίου.

Πέρασε η εισήγηση Κασσελάκη και απορρίφθηκαν οι 2 προτάσεις για τα δημοψηφίσματα…

Σημεία της δευτερολογίας του Στέφανου Κασσελάκη

«Καταρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου για μια πραγματικά παραγωγική συζήτηση για την καλοπροαίρετη κριτική όχι μόνο τη δέχομαι, αλλά την προσκαλώ. Ξέρω ότι μόνο με κριτική μπορώ να γίνω καλύτερος, άρα σας ευχαριστώ και για αυτό» είπε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα ήθελα να είχαμε στο μέλλον Κεντρικές Επιτροπές οι οποίες όχι μόνο θα συνεδριάζουν τακτικά, αλλά στις οποίες θα μπορώ να παρακολουθώ πλήρως, αντί να πρέπει να αισθάνομαι ότι σβήνω φωτιές έξω από την αίθουσα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Πιστέψτε με έχω και εγώ πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια να μιλάω πολιτικά, όταν έχουμε προτάσεις» τόνισε. 

Η ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού κόσμου με απόψεις και ιδέες που είναι ξεκάθαρα προοδευτικές και αριστερές.

Χωρίς να χρειάζεται το κόμμα να χωρίζεται στην μέση ιδεολογικά» συμπλήρωσε.

Για την Αυγή

Για την «Αυγή» είμαι πολύ προσωπικά χαρούμενος και ευγνώμων στους εργαζόμενους, που το αυριανό κυριακάτικο φύλλο της Αυγής θα βγει κανονικά. Ήταν μια συζήτηση που κάναμε με τους εργαζόμενους χθες σε πολύ μεγάλο βάθος. Και σας παρακαλώ ειλικρινά να το αγοράσετε. Αγοράστε δύο και δώστε μια σε έναν φίλο σας και μία φίλη σας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Από αυτό εδώ το όργανο και με λύπη το λέω έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε λιγότερα από 7.000 ευρώ. Έβαλα ένα ποσό που είναι τρεις φορές παραπάνω και είμαστε τόσοι άνθρωποι εδώ. Και επειδή ασκήθηκε και καλοπροαίρετη κριτική για το κλείσιμο του ημερησίου φύλλου, πρώτον αυτό έγινε όχι μόνο στο πνεύμα παλιότερων συζητήσεων, αλλά και στο πνεύμα ότι δεν θέλουμε να ρισκάρουμε το κυριακάτικο φύλλο που είναι προσοδοφόρο.

Και να ξέρετε κάτι για την κριτική και την mea culpa οι μονοί που δεν λένε mea culpa, είναι αυτοί που δεν τολμούν και δεν αποφασίζουν.

«Θα σας ταράξω στη συλλογικότητα»

«Δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε όργανα να συνεδριάζουμε όλη την ώρα, αλλά και Αύγουστο αν χρειαστεί. Αλλά να συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ότι θέλετε.

Αν όμως την επόμενη ημέρα είστε σε δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων χωρίς να τηρούμε το Καταστατικό που διαχωρίζει την προσωπική θέση από την κομματική θέση, τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο Πρόεδρός του να πάρουν θέση. Αυτό να ξέρετε δεν είναι απειλή είναι κοινή λογική.

Αυτό να ξέρετε δεν είναι απειλή είναι κοινή λογική.  Είναι η τίμια και η έντιμη συμφωνία που κάνουμε ο ένας προς τον άλλο. Από μένα έχετε αυτή τη δέσμευση ότι θα συνεδριάζουμε.

Ένα από τα βήματα που συνάδουν σε αυτήν την κατεύθυνση είναι να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα που έχει ήδη εκτοξευθεί ότι προτείνω ρευστοποίηση των οργάνων. Προτείνω το ακριβώς αντίθετο. Προτείνω μια ανοιχτή διαδικασία, η οποία θα μπορέσει να αποφασίσει για αποδοτικά όργανα.

Δεν είναι προτάσεις καλά δουλεμένες από εμένα. Είναι ιδέες και είπα ότι μπορεί να αλλάξω άποψη.

Ρευστοποίηση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει.

Ρευστοποίηση των οργάνων δεν πρόκειται να υπάρξει.

Για την κοινή πρόταση με το ΠΑΣΟΚ

Για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, «η αξιωματική αντιπολίτευση θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας και εγώ προσωπικά αρχίζοντας από κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες» και υπάρχουν δύο αυτή τη στιγμή, όπως είπε, η μία για το ιδιωτικό χρέος και η δεύτερη είναι για τα υπερκέρδη των τραπεζών. 

«Θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα τους προσκαλέσω για την επεξεργασία τους.

Και εγώ προσωπικά θα συνεργαστώ με τους βουλευτές μας, τους δικούς τους βουλευτές και τους δικούς τους ειδικούς, εφόσον το επιθυμούν. 

Θέλω να σας παρακαλέσω να μην χάσετε το ρομαντισμό σας. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, εμείς θα τη φέρουμε, συνεχίστε να πιστεύετε» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις