Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

40 χρόνια ΝΔ: Στροφή στον “καραμανλισμό”….;

40 χρόνια ΝΔ: Στροφή στον “καραμανλισμό”….;

Μετά από μια περίοδο έντονου φλερτ με την “θεωρία των δύο άκρων” και το “ακροδεξιό” σκέλος της “παράταξης” και προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το “καραμανλικό” μπλοκ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να στρίψει το τιμόνι σε αυτή την φάση προς στο “κέντρο” και τον “μεσαίο χώρο”.

Τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ αποτέλεσαν την αφορμή για επιστροφή στις “κεντρώες” ρίζες της παράταξης, καθώς η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στο σώμα των “κεντρώων” και των “νοικοκυραίων”, με άλλα λόγια της “μεσαίας τάξης”, εδραιώνεται με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αν και αναμενόμενη, στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης πριν από μια εβδομάδα για τα 40 χρόνια του κόμματος, αποτέλεσε για τα στελέχη της παράταξης το έναυσμα για στροφή προς το “κέντρο” ενόψει και των πολιτικών εξελίξεων.

Χαρακτηριστικό των κινήσεων του Μεγάρου Μαξίμου και της Συγγρού προς την κατεύθυνση του… “καραμανλισμού” είναι ότι στη σημερινή αθηναϊκή εκδήλωση των 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος κάλεσε τον Θοδωρή Ρουσόπουλο να παραστεί στην εκδήλωση!

Ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή απάντησε θετικά, παρά την σκληρή κριτική που του είχε ασκήσει στο παρελθόν ο Α. Σαμαράς καθώς τον είχε ταυτίσει με τον Β. Μεϊμαράκη, και έτσι θα είναι παρών σε μια συγκέντρωση που έχει στόχο να δημιουργήσει εικόνα επανασυσπείρωσης της ΝΔ και συστράτευσης της κεντροδεξιάς

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται απροσδόκητη ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ και ίσως σηματοδοτεί εξελίξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς που ακόμη δεν είναι απολύτως ορατές, αλλά πιθανότατα συνδέονται με το όραμα του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ για την μεταμνημονιακή εποχή για τη χώρα και την κεντροδεξιά παράταξη.

Να σημειωθεί ότι στην αποψινή εκδήλωση παρόντες θα είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακλαμάνης: Η ΝΔ θα χάσει τις εκλογές – Μη με θεωρείτε δεδομένο για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ποιοι επιστρέφουν σε λίγες μέρες στη ΝΔ;

Μήνυμα Αηδόνη σε Σαμαρά – Βενιζέλο: Μην θεωρείτε δεδομένη την ψήφο μου!

Ψυχάρης: Χάσιμο χρόνου η ψήφος εμπιστοσύνης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε