Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

50 “γαλάζιοι” βουλευτές για τηλεοτπικές άδειες: Aπροκάλυπτη παρέμβαση στην ελεύθερη ενημέρωση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Και κοινοβουλευτική αντίδραση της ΝΔ για την κυβερνητική χειραγώγηση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Πενήντα «γαλάζιοι» βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας, Νίκο Παππά, και τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπρίτζη, καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων και να χειραγωγήσει Ανεξάρτητες Αρχές, όπως το Ε.Σ.Ρ. και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οι 50 βουλευτές της ΝΔ, στο κείμενο της Ερώτησης που συνυπογράφουν αναφέρουν πως “δυστυχώς σταδιακά ξετυλίγεται το επικίνδυνο κουβάρι που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει γνέσει για τη χώρα μας. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όχι μόνο ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού χώρου, αλλά και απροκάλυπτης παρέμβασης στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται ελεύθερα.
 
Η ευθύνη της Κυβέρνησης για το διασυρμό της χώρας είναι αποκλειστική. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο διασυρμός αγγίζει τον πυρήνα της ίδια της Δημοκρατίας, της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας”.  

Οι “γαλάζιοι” βουλευτές επισημαίνουν πως η ΝΔ κατά τη συζήτηση του Νόμου 4339/2015 στη Βουλή είχε αντιδράσει σε αυτή “την αντιθεσμική λειτουργία της Κυβέρνησης”, ενώ μαζί με τα ερωτήματα που θέτουν για παραβίαση Συνταγματικών Αρχών, ζητούν παράλληλα να τους κατατεθεί και η αλληλογραφίας μεταξύ Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τίθενται ζητήματα που αφορούν θεμελιώδεις Συνταγματικές Αρχές.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση που κατέθεσαν οι 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε