Site icon NewsIT

50 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Η εκδήλωση στο Ζάππειο και το κάλεσμα Ανδρουλάκη – «Να ενώσουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»

03.09.2024 | 20:14
50 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Η εκδήλωση στο Ζάππειο και το κάλεσμα Ανδρουλάκη – «Να ενώσουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»

Εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο Μέγαρο, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024. Χαιρετισμό απηύθυναν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τιμήθηκαν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974. Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και ακολούθησε συναυλία - αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο και το έργο του ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της χούντας και τη Μεταπολίτευση. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα 50 χρόνια του συμπλήρωσε στις 3 Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ και τα μέλη μαζί με τους φίλους του Κινήματος γιόρτασαν όλοι μαζί, στην εκδήλωση που γίνεται στο Ζάππειο.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό» επανέλαβε πολλές φορές στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

«Είμαστε εδώ όχι μόνο για να τιμήσουμε αυτή τη μεγάλη επέτειο αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα: Σε αυτή τη νέα περίοδο το ΠΑΣΟΚ θα είναι ενωμένο, δυνατό, έτοιμο και μαχητικό για τους μεγάλους και δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας» είπε ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει. Η σημαία μας κυματίζει ξανά» τόνισε ο πρόεδρος του κινήματος και πρόσθεσε: «Δε θα επαναλάβουμε ό,τι πλήγωσε τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο και ακόμη πιο δυνατό».

«Σήμερα είναι ευκαιρία για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης απέναντι στην Ακροδεξιά. Μαζί πετύχαμε την ενότητα και την πολιτική μας αυτονομίας. Το ΠΑΣΟΚ μας είναι εδώ ενωμένο και δυνατότερο από κάθε άλλη φορά την τελευταία δεκαετία… Δεν είμαστε πια ένα κόμμα μόνο μνήμης. Ήρθε η ώρα μαζί να κάνουμε το επόμενο βήμα. Από την πολιτική αυτονομία, ήρθε η ώρα να δώσουμε όλες τις δυνάμεις για την αυτονομία της πολιτικής στη χώρα μας. Με το ΠΑΣΟΚ να ενώσουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Της μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας της πατρίδας μας» τόνισε.

«Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι μαζί ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατά» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, χαιρετισμούς  απηύθυναν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, κ. κ. Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις προσφέροντας στο όραμα για την ανασυγκρότηση προς μία προοδευτική κατεύθυνση. Είναι μια ευκαιρία και οι ευκαιρίες δεν είναι άπειρες» είπε ο Κώστας Σημίτης στο χαιρετισμό του.

«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στο λαό φτερά δημοκρατικά. Δεν απαιτούσε απλά μια αλλαγή στην εξουσία… Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η αποτελεσματική απάντηση στα προβλήματα που άφηνε πίσω της η Δεξιά. Μια Δεξιά που αλλάζει μόνο προσωπείο αλλά όχι ουσία» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Ήρθε η ώρα ξανά για τον πολίτη, τον ελληνικό λαό να πάρει τη μοίρα στα χέρια του. Ήρθε η ώρα ξανά για να διασφαλίσουμε δικαιώματα για όλους, για ριζικές ανατροπές. Η ιστορία καλεί ξανά τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να αναμετρηθούν μαζί της. Δυνάμεις προοδευτικές εντός και εκτός του κόμματός μας σε μια νέα επαναστατική, απελευθερωτική διαδικασία» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του: «Το ΠΑΣΟΚ συγκροτήθηκε ως πολιτικό και κοινωνικό υποκείμενο… Η βασική διεκδίκηση ήταν μια γραμμική εξέλιξη από το καλό στο καλύτερο. Χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν υπάρχει 3 του Σεπτέμβρη… Το ζητούμενο κατά βάθος ήταν η εκδίκηση της ιστορίας. Σε 7 μόλις χρόνια το ΠΑΣΟΚ κατέστη κόμμα εξουσίας. Ήταν βέβαια πάντα κόμμα πατριωτικό».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εμφανιστεί ξανά προτείνοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Πείθοντας ότι μπορεί να το συλλάβει αλλά και να το εφαρμόσει κυβερνητικά. Η επιδίωξη της αύξησης των ποσοστών πρέπει να μετατραπεί σε στρατηγική πολιτικής ηγεμονίας» τόνισε.

«Προέχει η ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας με ενότητα. Με πολιτική πολιτισμό. Κυρίως όμως με συνείδηση ευθύνης απέναντι στην πατρίδα» συμπλήρωσε.

Δείτε όλη την εκδήλωση για τα 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ:

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν τα εν ζωή στελέχη που υπέγραψαν στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974 την ιδρυτική διακήρυξη. Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε συναυλία, αφιερωμένη στον Γιάννη Μαρκόπουλο, το έργο του οποίου ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της χούντας και τη Μεταπολίτευση.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς στο Ζάππειο ενώ από την εκδήλωση δεν έλειπαν οι σημαίες αλλά και τα μηνύματα για τον ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version