Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, ήδη για 375 υποθέσεις έχουν βεβαιωθεί 40 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί φόροι ύψους 6 εκατ. ευρώ. Αναφερόμενος στις εξωχώριες με έδρα τις Παρθένες Νήσους για τις οποίες πρόσφατα υπήρξε δημοσίευμα στον Τύπο, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι αμέσως μετά το δημοσίευμα δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ για ελέγχους. Ήδη δόθηκαν 102 εντολές ελέγχου από το ΣΔΟΕ, οι 88 από τους οποίους διενεργούνται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.
Στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική βούληση και δεν μπορεί να συγκρουστεί με τις οικονομικές ελίτ που έχουν πλέον αποκτήσει και σημαντική πολιτική δύναμη εκτός από την οικονομική που διαθέτουν.
Για εγκληματική ολιγωρία έκανε λόγο ο Γιάννης Δραγασάκης και ζήτησε άμεσα σχέδιο δράσης για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Στο ίδιο κλίμα, ο Δημήτρης Γελαλής κατήγγειλε την έλλειψη πολιτικής βούλησης με συνέπεια τον κίνδυνο να παραγραφούν αδικήματα.
«Μείζον ηθικό ζήτημα», επειδή δεν φορολογήθηκαν φυσικά πρόσωπα που μπορούσαν να εντοπιστούν και βρίσκονται πίσω από τις εξωχώριες με ακίνητα, κατήγγειλε ο Γιώργος Σταθάκης. «Η χώρα έχει γίνει φορολογικός παράδεισος για offshore με ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, αλλά ελάχιστες από τις 16.500 τέτοιες εταιρείες έχουν υποβάλει δηλώσεις» ανέφερε η Νάντια Βαλαβάνη, ενώ η Μαρία Διακάκη κατήγγειλε τον «ρόλο των τραπεζών και δη των συστημικών, που συνέβαλαν στη διαφυγή κεφαλαίων παρέχοντας υπηρεσίες offshore». H κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση και το θάρρος να αντιπαρατεθεί με τα μεγάλα συμφέροντα, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, προσθέτοντας ότι «οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως ήταν λάθος η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε αυτή την κυβέρνηση της υποταγής».
«Η κυβέρνηση θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή για να πληρώνει δάνεια, εμείς τα θέλουμε για την ανάπτυξη της χώρας» είπε ο Μανώλης Γλέζος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Φύλλο και φτερό» οι 218 offshore από Κρανίδι και Κύμη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι αλλάζει στη φορολόγηση των offshore εταιρειών;
ΥΠΟΙΚ: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις offshore