Site icon NewsIT

902: Άλλο νομική κι άλλο… ηθική!

16.08.2013 | 12:00
902: Άλλο νομική κι άλλο… ηθική!

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η πώληση του 902. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι η είδηση μαθεύτηκε από τα Μέσα και μετά υπήρξε ανακοίνωση του ΚΚΕ, με την οποία μάλιστα… επιτίθενται σε όλους όσοι σχολιάζουν αρνητικά την απόφασή τους να πουλήσουν τον τηλεοπτικό σταθμό που τους δόθηκε ως δώρο ώστε να μπορούν να επικοινωνούν τις θέσεις τους.

Όσον αφορά το «δώρο» να αναφέρω ότι σε κανένα πολιτικό σχήμα δεν είχε δοθεί άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας εκτός από το ΚΚΕ.

Σίγουρα η «σιγή» και οι παρασκηνιακές επαφές για την πώλησή του είχαν το λόγο τους αφού πριν από μερικούς μήνες όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι το ΚΚΕ βρισκόταν σε επαφές για να πουλήσει τον 902, που μάλιστα εκείνη την περίοδο βρισκόταν εκτός λειτουργίας, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως επιχείρημα ότι η συχνότητα είχε δοθεί στο Κομουνιστικό Κόμμα ως «δώρο» και παρά το ότι δεν εξέπεμπε πρόγραμμα η συχνότητα όχι μόνο δεν επιστρεφόταν στο νόμιμο κάτοχό της, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά γίνονταν και επαφές για να πουληθεί.

Οι διαδικασίες και οι επαφές αυτές θα ήταν καθόλα αποδεικτές, κυρίως ηθικά, αν διαχειρίζονταν μία συχνότητα που δεν τους είχε δοθεί ως δώρο! Στο σημείο αυτό, μιας και αναφέρθηκα στις «ηθικές διαδικασίες», ίσως θα έπρεπε να αναφέρω και την πολιτική διάσταση, δηλαδή το ότι το Κομουνιστικό Κόμμα όχι μόνο πουλά τη συχνότητά του, αλλά φροντίζει να την ξεκαθαρίσει από το ανθρώπινο δυναμικό του… όπως απαιτεί ο πελάτης! Αλλά αυτό, ας το αφήσω καλύτερα…!

Όπως επίσης θα αφήσω το πώς το ΚΚΕ που μιλά συνεχώς -και καλά κάνει- για διαφάνεια, πουλά τη συχνότητά του σε μία υπεράκτια εταιρεία που ανήκει σε μία άλλη υπεράκτια εταιρεία και, όπως καταλαβαίνουμε, γίνεται της… υπεράκτιας για να μην αποκαλυφθούν όσα κάποιοι δεν θέλουν!

Δεκτό το ότι το ΚΚΕ αντιμετώπιζε προβλήματα ως προς τη λειτουργία του 902. Απορώ όμως, αν ρώτησαν τα μέλη του, όταν μάλιστα πολλά ενεργά από αυτά είναι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, αν θα ήθελαν να έκαναν εκπομπές ώστε να προσφέρουν στο ρόλο και σκοπό για τον οποίο τους είχε δοθεί η πανελλαδικής εμβέλειας συχνότητα.

Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα κάνει για όλα αυτά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που ως απαιτεί ο ρόλος του πρέπει να εξετάζει τις διαδικασίες ώστε να είναι διαφανείς, τουλάχιστον ως προς το νομικό σκέλος, γιατί, όπως είπα, το ηθικό είναι μία άλλη ιστορία…! Ναι, είναι σίγουρο ότι οι «διαδικασίες» θα είναι νόμιμες και θα έχουν φροντίσει να τηρηθούν όλες οι νομικές και νόμιμες διαδικασίες. Οι ηθικές όμως, είναι άλλο θέμα…!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version