Τρίτη, 19 Νοε.
12oC Αθήνα

Α.Ρουπακιώτης: “Δεν πρέπει να τις βάλουμε στο ερμάρι τις καταγγελίες”

Α.Ρουπακιώτης: “Δεν πρέπει να τις βάλουμε στο ερμάρι τις καταγγελίες”
Να μην αφεθεί κανένας βορά στον λαϊκισμό, αν δεν προκύψει υπαιτιότητα, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας του ΣΔΟΕ με πολιτικούς

«Να κρατήσουμε τις καταγγελίες, όχι για να τις βάλουμε στο ερμάρι, αλλά για να αποτελέσουν την αφετηρία μιας βαθιάς εξονυχιστικής έρευνας μέσω της δικαστικής οδού κι όπου υπάρχει υπαιτιότητα, αυτός που είναι υπαίτιος να τιμωρηθεί. Όπου όμως δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει υπαιτιότητα, να μην αφεθεί βορά σ’ έναν λαϊκισμό ή σε μια προβολή, η οποία μπορεί να γίνεται καμιά φορά για άλλους λόγους». Αυτά δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας με ονόματα πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
 
Ο κ. Ρουπακιώτης, επίσης, αναγνώρισε ότι η Δικαιοσύνη είναι βραδυκίνητη, με αφορμή την υπόθεση Καρούζου, και προσέθεσε: «Έτσι όπως είναι τα πράγματα, σήμερα, στη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, υπάρχει μεγάλη βραδύτητα για όλες τις υποθέσεις. Είτε αφορά την αγωγή που θα καταθέσεις στο Πρωτοδικείο Περιστερίου και παίρνεις δικάσιμο το 2018, είτε αφορά μεγάλες ποινικές υποθέσεις που αφορούν την άλφα ή την βήτα αιτία κατηγορίας για πολιτικά ή μη πρόσωπα. Υπάρχει ένας βραδυκίνητος μηχανισμός».
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα «σκληρό πακέτο», που «θα πρέπει να δούμε πώς θα το αντέξει η ελληνική κοινωνία» και σημείωσε:
 
«Μπορεί κανείς να υπερασπιστεί την ιδέα ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η πολιτική μεγάλης εμβέλειας για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, για τον περιορισμό ενός κράτους σπάταλου, για τον περιορισμό των δαπανών, τον δημοσιονομικό περιορισμό. Αυτό είναι αναγκαίο να γίνει. Μόνο που σήμερα έχουμε δύο- δυόμισι εκατομμύρια ανέργους και νεόπτωχους και σου λένε: Καλά, μου λες σε δύο χρόνια ότι θα βγούμε στις αγορές; Εγώ στα δύο χρόνια πώς θα ζήσω; Στερούμαι. Κι όταν κάποιος πεινάει κι όταν δυστυχεί κάνει τις όποιες επιλογές, είτε προσωπικές, είτε ακόμη και πολιτικές επιλογές, που κάποιες φορές μπορεί να τον θέτουν κι έξω από τους θεσμούς και το Σύνταγμα».
 
Για την πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για αλλαγή του πλαισίου για την “κουκούλα” είπε: «Θα ακούσω την άποψη του κ. Δένδια για να διαγνώσουμε την ανάγκη. Εκείνο που έχω να σας πω είναι ότι ήδη υπάρχει νόμος, όπως ξέρετε, σύμφωνα με τον οποίο εάν κατά τη διάρκεια της πράξης ενός αδικήματος εκείνος που το διαπράττει φοράει και κουκούλα, είναι επιβαρυντική περίπτωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε