Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Α. Τσίπρας: «έχει ευθύνη ο Σαμαράς για τη θεωρία των δύο άκρων»

Α. Τσίπρας: «έχει ευθύνη ο Σαμαράς για τη θεωρία των δύο άκρων»

Για «σχέδιο αποσταθεροποίησης» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ενώ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τη θεωρία των δύο άκρων.

Για «σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ, επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι «για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων, κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «κατασκευάζει» τη θεωρία των δύο άκρων για μικροκομματικά οφέλη.

Υπογράμμισε την ανάγκη ψυχραιμίας και δημοκρατικής εγρήγορσης και κάλεσε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι «βρισκόμαστε σε κινδύνους», καθώς τα σχέδια αποσταθεροποίησης, όπως είπε, «ενδεχομένως, να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, τέλος, ότι η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας πρέπει να μετατραπεί σε αποφασιστικότητα, «για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους». Και τόνισε ότι πρέπει να απομονωθούν «όσοι σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Μια δολοφονία που πάγωσε την Ελλάδα – Ομολόγησε ο δράστης – Μαχαίρωσε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα – Είπε ότι είναι Χρυσή Αυγή

 

Δένδιας: η Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής – Αλλάζει ο νόμος για εγκληματική οργάνωση

Κατεπείγουσα έρευνα για τα επεισόδια από τη Χρυσή Αυγή στο Μελιγαλά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε