Τετάρτη, 31 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Αδειάζει το ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό σε σημείο προσέγγισης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και διαφωνίας Χαριλάου Τρικούπη με το Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς, αν και η ηγεσία του κόμματος εξακολουθεί να διατηρεί στάση αυστηρής κριτικής προς την Κουμουνδούρου για τη στάση που τήρησε μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Ισορροπώντας λοιπόν μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Κουμουνδούρου το ΠΑΣΟΚ μέσω σχολίων κύκλων της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει ως αρνητικές εξελίξεις

α) Την άρνηση των Γραμματέων της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, να δεχθούν την συνάντηση που πρότεινε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, για διαμόρφωση του κοινού πλαισίου δράσης, και

β) Την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, να συνυπογράψουν την σχετική πρωτοβουλία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, όπως έκαναν το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. το ΛΑΟΣ, η ΔΡΑΣΗ και οι οικολόγοι.

Τονίζει ωστόσο “αδειάζοντας” το Μέγαρο Μαξίμου ότι “είναι θετικό, και λέει ευθέως “ναι”, σε κάθε πρόταση που προωθεί αυτή την συνεργασία, όπως μεταξύ άλλων:

I. στις προτάσεις σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατία

II. στην συζήτηση του όλου θέματος στην Βουλή, με την διαδικασία της συζήτησης Προ Ημερησίας Διάταξης.

‘Ανοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ η Χαριλάου Τρικούπη καταδικάζει τις λογικές Μαξίμου περί δύο άκρων λέγοντας ότι “δεν είναι δυνατόν όμως την ώρα που η ενότητα του λαού είναι επιβεβλημένη, να επιχειρείται από διάφορες πλευρές η δημιουργία ενός κλίματος άγονης σύγκρουσης” και υπογραμμίζει “είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη του συνταγματικού τόξου και δεν μπορεί – από στελέχη της Ν.Δ. – να εξομοιώνεται με τους φασίστες”.

Επισημαίνει μάλιστα ότι δεν μπορεί το αίτημα του προέδρου του για συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, να απαντάται αρνητικά μέσω “κύκλων” του Υπουργείου Δικαιοσύνης”.

Πάντως οι ίδιοι κύκλοι εξακολουθούν να λένε ότι “πολλές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν την ένταση και την οξύτητα στην λογική του “αυτοί ή εμείς”, πράγμα που δημιουργεί μίσος, διχαστικές κινήσεις και κινδύνους για την κοινωνία και τους πολίτες”.

Να σημειωθεί τέλος ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει ενεργά τα συλλαλητήρια και τις δράσεις των κοινωνικών φορέων που έχουν αντιφασιστικό περιεχόμενο και καλεί όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Αισιοδοξία για την αυριανή συνάντηση με την Τρόικα – Τι θα συζητηθεί

Υπ. Παιδείας: Μικρή συμμετοχή των καθηγητών στη 48ωρη απεργία

Κουβέλης σε Παπούλια: “Η Δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσει το εγκληματικό φαινόμενο”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε