Πολιτική

Αγώνας δρόμου από τον Φώτη Κουβέλη για τον “τρίτο πόλο”…

 Αγώνα δρόμου δίνουν στη Δημοκρατική Αριστερά προκειμένου ο "τρίτος πόλος" του Φώτη Κουβέλη να προλάβει σε ουσία και εντυπώσεις την κίνηση των "58" του Ευάγγελου Βενιζέλου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες απόψε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ θα συναντηθεί με τον Χάρη Καστανίδη τον Πάνο Μπεγλίτη και άλλους πασοκογενείς με σκοπό να συζητήσου το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα και το προγραμματικό πλαίσιο του “τρίτου πόλου”, το οποίο θα λάβει την τελική του μορφή αύριο στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και θα τεθεί προς τελική έγκριση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο.

Έτσι από την επόμενη εβδομάδα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις μέσα από ένα κείμενο που θα υπογράφουν τουλάχιστον 100 στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ όσον αφορά τα στελέχη πασοκικής προέλευσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεργαστούν στο πλαίσιο του “τρίτου πόλου”, κοιτώντας παράλληλα ωστόσο με το ένα μάτι και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το νόημα είχαν και οι διευκρινιστικές δηλώσεις της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά η οποία αν και είναι πολύ κοντά στην ένταξη της στη ΔΗΜΑΡ, για την ίδια όπως είπε προηγείται το ξεκαθάρισμα των σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της πρωτοβουλίας των “58” για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς υπάρχου σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις για τις μεθοδεύσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον σταυρό προτίμησης για την ανάδειξη τω ευρωβουλευτών και γι’ αυτό το λόγο θέτουν ως όρο τη μη κάθοδο πρωτοκλασάτων στελεχών στο ευρωψηφοδέλτιο της “Ελιάς” ώστε να διασφαλιστούν στοιχειώδεις κανόνες ισοτιμίας μεταξύ των υποψηφίων την προεκλογική περίοδο και παράλληλα να μην είναι ένα ψηφοδέλτιο που θα κυριαρχεί το “πασοκικό” ή “βενιζελικό” χρώμα.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ οι φίλα προσκείμενοι στους “58” Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος φαίνεται να επιστρέφουν στο “μαντρί”, ενώ διάχυτη είναι η αίσθηση ότι οι “58” είναι πιθανόν με αφορμή τον σταυρό να κάνουν πίσω ώστε να επανέλθουν μετά τις ευρωεκλογές καθώς εκτιμάται ότι θα έχει καταγραφεί και επισήμως η ήττα του ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου οπότε θα ανοίξει κάτω από διαφορετικούς όρους και συνθήκες η συζήτηση για την ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Να σημειωθεί το γεγονός ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή που ατό σημαίνει ότι αν κάποιος βουλευτής επιθυμείς να μετακομίσει στο Στρασβούργο πρέπει να παραιτηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμίνης κατά πάντων – Μπηχτές για Κακλαμάνη, Σπηλιωτόπουλο, Σακελλαρίδη

Ψαριανός: θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι