Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Βούλτεψη για Πειραιά και Cosco

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Βούλτεψη για Πειραιά και Cosco

Νέα κόντρα ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις της Cosco, μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του.

Στην ανακοίνωση του Τομέα Ναυτιλίας του κόμματος αναφέρεται συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:  «Ο κ. Αντώνης Σαμαράς εδώ και 14 μήνες… μοιράζει (ανύπαρκτες) θέσεις εργασίας, στο λιμάνι του Πειραιά.

Για μια ακόμα φορά, τέταρτη μέσα σε 14 μήνες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αυτή τη φορά μαζί με τον Κινέζο Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, για να πανηγυρίσει την “εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων” και να μοιράσει μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Βέβαια, θέσεις εργασίας… μοίραζε ο ίδιος και το Μάρτη του 2013, όταν και πάλι πανηγύριζε για την εμπορική συμφωνία δύο εταιρειών, της Cosco με την Hewlet Packard. Από τότε, δε δημιουργήθηκε ούτε μια (1) θέση εργασίας και είναι ειρωνεία και ασέβεια προς τους χιλιάδες ανέργους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, να εμφανίζεται 14 μήνες μετά ο κ. Σαμαράς και να συνεχίζει, ανερυθρίαστα, να μοιράζει αφειδώς, νέες θέσεις εργασίας”.

Απαντώντας η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνει ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς κανένα σεβασμό στους κανόνες φιλοξενίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός μια μεγάλης και ισχυρής χώρας – όπως η Κίνα – επισκέπτεται την πατρίδα μας, επιλέγει να επιτεθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση».

Η κα Βούλτεψη κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψεύδεται και προπαγανδίζει, διότι στην COSCO εργάζονται ήδη περίπου 1.000 Έλληνες και τόπος εργασίας τους είναι το Κερατσίνι και ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων και όχι το Λιμάνι του Πειραιά».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ακόμη ότι οι συμβάσεις από την αρχή έως σήμερα είναι διαφανείς και είναι γνωστά τα κέρδη για την εθνική οικονομία και προσέθεσε ότι «έτσι θα γίνει και στο μέλλον, παρά τη μηδενιστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτές τις ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ας αρκεστεί στην κριτική που δέχεται ακόμη και από την τελευταία του φράξια. Όσο για την κατάπτυστη ανακοίνωση του τμήματος Ναυτιλίας την παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», ανέφερε τέλος η κα Βούλτεψη.

Ακολούθησε νέα απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ στη Σοφία Βούλτεψη: “Ας μάθει πρώτα η κ. Βούλτεψη ότι ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων είναι αναπόσπαστη δραστηριότητα του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο εκτός από τον Δήμο Πειραιά εκτείνεται σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πέραμα και στη συνέχεια να υβρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τα κυβερνητικά ψέματα περί δημιουργίας 1.000 θέσεων εργασίας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, ο λαός της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά γνωρίζει την πραγματικότητα, που είναι μια: Οι σταθερές θέσεις εργασίας είναι μόλις 250, περίπου άλλοι τόσοι είναι «νοικιασμένοι» εργαζόμενοι της μιας ημέρας ενώ απομακρύνθηκαν από τον ΟΛΠ άλλοι 400 εργαζόμενοι.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ονειρεύεται η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για την χώρα μας; Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για επενδύσεις αλλά για επενδύσεις υποδομών και ανάπτυξης και όχι απλής κερδοφορίας για λίγους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα δεδομένα μετά το μήνυμα του Κινέζου για τα ομόλογα

Η παροιμία του Κινέζου πρωθυπουργού – Η υπόσχεσή του στο Σαμαρά – Οι 19 συμφωνίες που υπέγραψαν

Οι 6 “μνηστήρες” που ενδιαφέρονται για το λιμάνι του Πειραιά

Υπογράφηκε η συμφωνία ΖΤΕ – Cosco, παρουσία Σαμαρά

O Σαμαράς στην Cosco – Μίλησε κινέζικα – ΦΩΤΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε