Πολιτική

Άγρια θύελλα για τους “βλαχοδήμαρχους” – Απάντηση Τσίπρα: “Πως αποκαλεί η Ν.Δ. τον Παπαγεωργόπουλο και τον Ψωμιάδη”

  Η έκφραση που ξεστόμισε ο Αλέξης Τσίπρας για "φθαρμένους βλαχοδήμαρχους" έχει προκαλέσει τεράστια πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο παιχνίδι μπήκε πλέον και το ΠΑΣΟΚ με αιχμηρή ανακοίνωση.

Μετά την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει τις ύβρεις και να δείξει σεβασμό στους θεσμούς, στους εκλεγμένους δημάρχους και τους δημότες που επέλεξαν, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με μία ανακοίνωση κυριολεκτικά καταπέλτη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά και αναρωτιέται με σαφή ειρωνικό τρόπο: “Αλήθεια, πως αποκαλούν εκεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση γενικότερα τους κκ Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη, Λιακόπουλο, Μπαλάσκα, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΝΔ και φίλους του κ. Σαμαρά;”.

Και στην ανακοίνωση συνεχίζεται πως τα συγκεκριμένα ονόματα είναι μόνο μερικά ονόματα από τον μακρύ κατάλογο των διαφόρων εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση “όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και στην τελευταία συνέντευξη του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ το 2011 όπου τότε ο κ. Σαμαράς είχε χαρακτηρίσει τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Παπαγεωργόπουλο ως έντιμο άνθρωπο που έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον κ. Ψωμιάδη τον οποίο αποκάλεσε ένθερμο υποστηρικτή της συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή και για τον οποίο ανέφερε πως έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος και εξέπεσε του αξιώματος του περιφερειάρχη. 

Στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης και το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας καταφεύγει στον γνώριμο αδιέξοδο δρόμο των ύβρεων και του λαϊκισμού σημειώνοντας πως η αναφορά του στους “βλαχοδήμαρχους” δεν προσβάλλει μόνον τους εκλεγμένους από το λαό εκπροσώπους του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προσβάλλει τον ίδιο το θεσμό, την δημοκρατική διαδικασία και εν τέλει τους ίδιους τους πολίτες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας – Ονόματα έκπληξη από τα κόμματα

ΣΥΡΙΖΑ: Ίχνος ντροπής δεν έχει ο Σαμαράς – Κεδίκογλου: Έχει καταντήσει κωμικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι “φθαρμένοι βλαχοδήμαρχοι” φθείρουν τον Αλέξη Τσίπρα! – Να ανακαλέσει τον κάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών – Διαφωνίες και στο κόμμα του!

Εξοργισμένοι οι δήμαρχοι με τον Αλέξη Τσίπρα που τους αποκάλεσε “βλαχοδήμαρχους”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ