Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Αγριος καυγάς ΝΔ – ΑΝΕΛ στη Βουλή – Βαριές κουβέντες!

Αγριος καυγάς ΝΔ – ΑΝΕΛ στη Βουλή – Βαριές κουβέντες!

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Αργύρη Ντινόπουλου μετά από αγωγή που υπέβαλλε εναντίον του ο Νότης Μαριάς, με αφορμή δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. σε τηλεοπτικό πάνελ, πως ο… «οικονομικός γκουρού του κ. Καμμένου» – όπως είχε αποκαλέσει τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., την περίοδο 1988 – 89, πριν δηλαδή τις εκλογές του 2000, προέτρεπε τους μικροεπενδυτές να ψηφίσουν τον Κ. Σημίτη για να «ανθίσει το Χρηματιστήριο».

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του έκανε λόγο ο Ν. Μαριάς και κατηγόρησε τον βουλευτή της Ν.Δ. ότι θίγει την τιμή και την υπόληψη του.
«Ο κ. Μαριάς μετέτρεψε την αίθουσα σε αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου και δη πταισματοδικείου» αντέτεινε ο βουλευτής της Ν.Δ., και επιμένοντας στις δηλώσεις του μέμφθηκε τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. πως σήμερα παρουσιάζεται ως «εχθρός των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ». «Το να μετατρέπετε τα πολιτικά επιχειρήματα σε ποινικά αδικήματα είναι η επιτομή του δικτατορικού καθεστώτος» πρόσθεσε ο κ. Ντινόπουλος και αποκάλεσε τον κ. Μαριά «μετρ της πολιτικής κωλοτούμπας».

Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο όταν ο κ. Ντινόπουλος άφησε αιχμές κατά του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. ότι βαρύνεται με οικονομικά αδικήματα.
«Για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έρχονται εδώ και μας συκοφαντούν από έδρας;» αναρωτήθηκε ο Πάνος Καμμένος, καλώντας τον κ. Ντινόπουλο είτε να πει για ποιο οικονομικό ζήτημα ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του ή να ζητήσει συγνώμη», ενώ μίλησε για «νεοφασίστες που μάζεψε ο Αντώνης Σαμαράς στο κόμμα του».

«Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η Ν.Δ. είναι ότι έχει τάσεις νεοφασισμού» απάντησε η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Και δεν το δεχόμαστε αυτό από το κόμμα που υπήρξε περίπτωση που
βουλευτές του ένωσαν τις ψήφους τους με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην ίδια κάλπη» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος επανήλθε στο θέμα και ζήτησε από τον Προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη να τοποθετηθεί και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας αν υπάρχει αίτημα για άρση ασυλίας του για οικονομικό ζήτημα,, κι όταν εκείνος αρνήθηκε να το κάνει λέγοντας πως δεν ξέρει ποιες είναι οι εκκρεμότητες στην Επιτροπή, προκλήθηκε νέα ένταση στην αίθουσα με τις φωνές του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. να αντηχούν στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε όταν ο Ν. Μαριάς επιτέθηκε στα κόμματα της συγκυβέρνησης, επιστρέφοντας τα περί «πολιτικής κωλοτούμπας» και κατηγορώντας τα πως άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν «Τη Βουλή που τη μετατρέπετε σε όργανο πολιτικών διώξεων θα τη βρείτε απέναντί σας» πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., τονίζοντας πως όσες προσπάθειες και αν κάνουν για άρση ασυλίας και διώξεις των βουλευτών του κόμματος του «δε θα μας πτοήσουν».

Οι βουλευτές άρχισαν να διαμαρτύρονται για κατάχρηση χρόνου από τον Μαριά κι αυτό προκάλεσε νέα έκρηξη του… «Καταλαβαίνω ότι βιάζεσαι, ήρθες να ψηφίσεις, να πάρεις το μεροκάματο και να φύγεις…» είπε με έμφαση και ακολούθησε πανδαιμόνιο με τον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη να κλείνει τα μικρόφωνα. Εντονη ήταν η αντίδραση και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου… «Δεν έχω υπόψη μου κανέναν και καμία που να ήρθε εδώ για μεροκάματο. Δεν ξέρω κανένα που να συμμετέχει σε πολιτικές διώξεις. Δεν μπορεί ο καθένας να εκτοξεύει κατηγορίες γενικώς και αορίστως» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ένστολοι έφαγαν το πλεόνασμαΔιαψεύδει τα περί αυτοδιάλυσης του το ΠΑΣΟΚ

Επικηρύσσει Ξηρό, Μαζιώτη και τους εκτελεστές του Ν. Ηρακλείου η κυβέρνηση – 4 εκατ. ευρώ σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψή τους

Το ποίημα – θρήνος του Μανώλη Γλέζου για τον Κώστα Φιλίνη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε