Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Αίνιγμα πως θα ψηφιστούν οι πλειστηριασμοί – Στο τραπέζι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Αίνιγμα πως θα ψηφιστούν οι πλειστηριασμοί – Στο τραπέζι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Μονομερής κίνηση από την κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών δεν υπάρχει. Όμως ακόμη παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ρύθμιση να γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Ένα μεγάλο αίνιγμα παραμείνει το πως θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τη ρύθμιση για τους πλειστηρισμούς πρώτης κατοικίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πως εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα απαντά στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων.

Νωρίτερα, κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν πως εκτίμησή τους είναι ότι η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει μονομερώς στο θέμα των πλειστηριασμών (σ.σ. η ισχύουσα ρύθμιση τελειώνει στις 31/12/2013), αφού υπάρχει αισιοδοξία και εκτίμηση πως την Πέμπτη θα εγκριθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Για το πως θα φέρει στη Βουλή το θέμα η κυβέρνηση παραμένει ένα… μυστήριο. Δεν έχει εγκαταλειφθεί ούτε το ενδεχόμενο της τροπολογίας ούτε όμως και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. «Δεν αποκλείεται, αν και θα ήταν πιο σωστό να υπάρξει τροπολογία, να έρθει το θέμα στη Βουλή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» λένε κάποιοι.

Δεν αποκλείεται, η κυβέρνηση θα προτιμά το σενάριο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τους πλειστηριασμούς, η οποία πρέπει να εγκριθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αν όμως επιλεγεί αυτό το σενάριο, πέρα από τις αντιδράσεις που θα προκληθούν από την αντιπολίτευση (ίσως κι από βουλευτές της συμπολίτευσης), δεν αποκλείεται να χρειαστεί να ανοίξει η Βουλή για μια μέρα, στις 30 του μήνα.
Σημειώνεται πως το Κοινοβούλιο κλείνει για τις γιορτές των Χριστουγέννων στις 20 Ιανουαρίου.

Οι επόμενες μέρες, πάντως, θα είναι… γεμάτες στη Βουλή! Αύριο το απόγευμα θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για τη σύσταση ή όχι Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια, με πηγές της Βουλής να αναφέρουν πως «δεν υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον». Την ίδια μέρα θα γίνει και η ψηφοφορία για τη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ενώ την Παρασκευή ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο σχέδιο για τους πλειστηριασμούς – Ποιοι προστατεύονται

Μετά τα φρούτα, φοβούνται και το… νερό οι τρόικανοί!

Μείναμε από δόση – Φεύγει χωρίς συμφωνία η τρόικα – Όλα θα κριθούν τον Ιανουάριο

Χωρίς συμφωνία αναχωρεί η Τρόικα – Στο Eurogroup θα κριθούν τα ΕΑΣ και η δόση του 1 δισ. ευρώ – Νομοθέτηση για πλειστηριασμούς μέχρι την Παρασκευή

Μεϊμαράκης: Τέλος οι άσχετες τροπολογίες σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε