Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Αιχμές Βενιζέλου για τις δηλώσεις Σβόμποντα σχετικά με την ελληνική προεδρία

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Χ. Σβόμποντα στην Αθήνα.
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Χ. Σβόμποντα στην Αθήνα.

Έντονη ενόχληση, στην Ελλάδα και όχι μόνον, προκάλεσαν οι δηλώσεις τού επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, που είπε ότι αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή, «η ελληνική προεδρία της ΕΕ θα είναι απαράδεκτη».

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επεσήμανε ότι «προφανώς, ο ο κ. Σβόμποντα εννοεί ότι τα όργανα της ΕΕ, το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που μετέχει στην τρόικα μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένα όριο δημοκρατικής αντοχής των κοινωνιών των κρατών-μελών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής».

Και ανέφερε ότι «οι απροκάλυπτα ναζιστικές και εγκληματικές συμπεριφορές επιχειρούν να ψαρέψουν και στα θολά νερά των επιπτώσεων της κρίσης, πίσω από τις οποίες κρύβονται άνθρωποι που ούτως ή άλλως πίστευαν και πιστεύουν βαθιά στη βία και πριν και μετά την κρίση».

Έντονα αντέδρασαν στις δηλώσεις Σβόμποντα και Έλληνες ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η ελληνική Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα θεσμικά μέτρα και ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «διαβάζουμε τη δήλωση του κ. Σβόμποντα, ως μια δήλωση στήριξης, που πρέπει να πάρει πρακτικά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βόμβα» Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι


Βενιζέλος: Η Χρυσή Αυγή να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση

 

Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν όχι σε νέα μέτρα – Το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει το φορολογικό για τα ακίνητα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε