Πολιτική

Άκης: Φέρτε τώρα τον Σημίτη να καταθέσει αλλιώς αποχωρώ από την δίκη!

- Υπεράσπιση Άκη: "Ο Κώστας Σημίτης θα δώσει το πραγματικό στίγμα για την υπόθεση"
- "Ψάχνετε εξιλαστήριο θύμα από την αρχή της διαδικασίας"
- "Η σύλληψη Τσοχατζόπουλου έγινε για επικοινωνιακούς λόγους και όχι γιατί κρίθηκε υποπτος φυγής"
- Η δίκη διακόπηκε για αύριο το πρωί

Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο βήμα του μάρτυρα, ζήτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορός του.

Ο κατηγορούμενος για νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες αμοιβές που έλαβε για αγορές όπλων, πρώην υπουργός ζήτησε από την έδρα, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, να απαντήσει άμεσα αν σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να κληθεί να καταθέσει ο Κώστας Σημίτης. Σκεπτικό της υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός, εκ της θέσεώς του, γνωρίζει τις ανάγκες που υπήρχαν την επίδικη περίοδο σε εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και τα πλήρη οικονομικά δεδομένα για την υλοποίησή τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Παγορόπουλος, «ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει το πραγματικό στίγμα» για την υπόθεση, ενώ επανέλαβε ότι η σύλληψη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, πέρυσι, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, έγινε για λόγους επικοινωνιακούς και όχι γιατί ο εντολέας του κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε ότι, με τη μέχρι στιγμής διαδικασία που έχει τηρηθεί, δίνεται η αίσθηση ότι αναζητείται «εξιλαστήριο θύμα» και ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει τη διαδικασία για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να της δοθεί χρόνος να επανακαθορίσει τη στρατηγική της.

Οι δύο εισαγγελείς υπενθύμισαν στο δικαστήριο προηγούμενη τοποθέτησή τους ότι, εφόσον κριθεί αναγκαίο, είναι σύμφωνοι στο ενδεχόμενο της εξέτασης μαρτύρων πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ, ενώ ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η δίκη είναι ποινική.

Στο δικαστήριο διαβιβάστηκαν σήμερα νέα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης, η οποία τονίζει ότι δεν είναι δικονομικά αποδεκτή πρακτική η εισαγωγή νέων εγγράφων στη δικογραφία, καθώς έχει περαιωθεί η κύρια ανάκριση.

Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, επικαλούμενος έγγραφο της γερμανικής Δικαιοσύνης σχετικό με την υπόθεση, το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο και στο οποίο δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κ. Τσοχατζόπουλου, επισήμανε στο δικαστήριο ότι δεν υφίσταται το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Ο συνήγορος τόνισε ότι η παθητική δωροδοκία είναι η ουσία της υπόθεσης, το κύριο αδίκημα και όχι η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, που αποτελεί «την ουρά της».

Η δίκη διακόπηκε, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης της έδρας και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Αγριεύει” η υπεραπιστική γραμμή της Σταμάτη για το ακίνητο στην Ακρόπολη – Έγκλημα

«Απειλεί» να τινάξει στον αέρα το κατηγορητήριο ο Άκης! – Έγκλημα

Η εξομολόγηση της Βίκυς Σταμάτη: Στην αρχή είχα θυμό για τον Άκη, τώρα του είμαι αφοσιωμένη – Τι αποκαλύπτει για τη στιγμή της σύλληψής του – Ελλάδα

Χαμός στη δίκη Τσοχατζόπουλου! Έξαλλος ο Άκης, απείλησε να τον αποβάλει ο πρόεδρος! – Έγκλημα

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου για πρώτη φορά στο εδώλιο – Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξε με τη Βίκυ (ΦΩΤΟ) – Έγκλημα

Ο Βερύκιος μιλά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο – “Αναμνήσεις” αλλά και απόψεις – Ελλάδα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2