Κυριακή, 7 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Αλαλούμ στους κόλπους των “58” – Για τη Συνδιάσκεψη κινούνται σην Ελιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί οι “58” μετά την απόφαση τους να αποχωρήσουν οργανωτικά τουλάχιστον από το εγχείρημα της Ελιάς. Μηνύματα από τις Επιτροπές Πρωτοβουλίας τους ανά την Ελλάδα να μην κόψουν τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς συμμετέχοντες στο εγχείρημα. ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδος και λοιπές κινήσεις φουλάρουν για τη Συνδιάσκεψη στις 8 και 9 Μαρτίου.

Το βαρύ κλίμα, που επικρατεί στους κόλπους των “58” μετά την απόφαση τους να αποχωρήσουν οργανωτικά από την “Ελιά” και να μην “προικοδοτήσουν” το νέο σχήμα με υποψηφίους ευρωβουλευτές, αναμένεται να αποτυπωθεί και στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας των 58, που χαρακτηρίζεται κρίσιμη για τη μακροημέρευση της πολιτικής κίνησης, στον απόηχο μηνυμάτων, που φθάνουν από τις Επιτροπές Πρωτοβουλίας τους ανά την Ελλάδα και τους προτρέπουν να συνεχίσουν το διάλογο και τις διεργασίες σε όλα τα επίπεδα με τους λοιπούς συμμετέχοντες στην Ελιά, όπως αυτά από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Διχαστικές τάσεις αναπτύσσονται στους “58” – δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς διαμηνύουν από το ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς συμμετέχοντες στην Ελιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη όπως οι κύριοι Μπίστης, Δερβένης, Μειμάρογλου, Βαμβακάς, Λάζος και Παναγιωτόπουλος αμφισβητούν ότι η προχθέσινη απόφαση αποχώρησης των “58” από την Ελιά απηχεί τις πεποιθήσεις του συνόλου των υπογράφοντων και διαφωνούν με την τακτική υπαναχώρησης τους. Στον αντίποδα, οι κύριοι Βούλγαρης, Κουρουζίδης, Λιβαδάς και η κυρία Δρέττα υπήρξαν εκ των εμπνευστών του βελούδινου διαζυγίου. Η πρώτη ομάδα θα επιδιώξει να συνεχισθούν έστω και ατύπως οι συζητήσεις μεταξύ των “58” και του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρεσβεύει ότι μέλη της Πρωτοβουλίας θα βρεθούν τελικώς μεταξύ των 42 του ευρωψηφοδελτίου, η δεύτερη επισημαίνει ότι η αιφνιδιαστική απόφαση για τη θεσμοθέτηση του σταυρού προτίμησης μετέβαλε ουσιωδώς τις συνθήκες, τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες, ακυρώνοντας κατ ουσίαν το ρόλο τους αλλά και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την εκλογή τους.

Την ίδια ώρα, ΠΑΣΟΚ, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα και οι λοιπές κινήσεις, που συμμετέχουν στην “Ελιά” προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη Συνδιάσκεψη του ΕΣΚ στις 8 και 9 Μαρτίου, παρουσία του Μάρτιν Σουλτς αλλά και με ομιλητή μεταξύ άλλων τον Γιάννη Βούλγαρη. Σήμερα, εξάλλου, έχει οριστεί ραντεβού επιτελών της Χαριλάου Τρικούπη με ομάδα γραφιστών για το σύμβολο της “Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη” που θα είναι πιθανότατα το νέο όνομα του πολιτικού σχηματισμού, που θα κατέλθει στις Ευρωεκλογές. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, επιχειρούν με δημόσιες παρεμβάσεις τους να διατηρήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους “58”, όπως ο Δημήτρης Καρύδης που δήλωσε αιφνιδιασμένος από την αποχώρηση τους και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, που τόνισε ότι ο ρόλος τους επιτάχυνε τις διαδικασίες για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Διαβάστε επίσης

Μπίστης: Αυθαίρετη η κίνηση του Βούλγαρη – Οι 58 συνεχίζουν στην “Ελιά”

Η Ελιά έγινε…ΠΑΣΟΚ plus

 

Το “κλάδεμα” της Ελιάς και τα … βεγγαλικά στη ΔΗΜΑΡ

 

Δάκος χτύπησε την Ελιά! Στα δυο μοιράστηκαν οι 58 – Δεν συμφωνούν όλοι με την αποχώρηση!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε