Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αλλαγή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ στο… παρά πέντε – Ζητά αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, διαφορετικά θα καταψηφίσει

Αλλαγή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ στο… παρά πέντε – Ζητά αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, διαφορετικά θα καταψηφίσει

– Ο Μιχάλης Κασσής εισηγήθηκε τροποποιήσεις που αφορούν τους εμπόρους και τους παραγωγούς
– Ζητά, μεταξύ άλλων, να μην γίνεται κλήρωση, παρά μόνο για τις νέες άδειες
– Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, στην περίπτωση που δεν γίνουν οι αλλαγές
– Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές ψηφίζεται αύριο, Τρίτη

Την ώρα που χιλιάδες έμποροι και παραγωγοί των λαϊκών αγορών, είναι συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, στην ολομέλεια της Βουλής που συζητείται το νομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πλεύση και ζητά τροποποιήσεις.

Μέσω του εισηγητή του, Μιχάλη Κασσή, ζητά να μην γίνεται διαχωρισμός μεταξύ εμπόρων και παραγωγών, όπως επίσης και να μην γίνεται κλήρωση, παρά μόνο για τις νέες άδειες. Τέλος, εισηγήθηκε να αυξηθούν οι ημέρες για τις εμποροπανήγυρεις.

Σύμφωνα με πληροφόρίες, το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, στην περίπτωση που ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δεν προχωρήσει στις παραπάνω τροποποιήσεις. 

Απεργία διαρκείας οι λαϊκές αγορές

Από την πλευρά τους, οι έμποροι και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών παραμένουν ανυποχώρητοι και χθες ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν απεργία διαρκείας, ενώ θα μοιράζουν προϊόντα δωρεάν μέχρι τις Ευρωεκλογές.

“Έστω και την ύστατη στιγμή πριν την ψήφιση του Νόμου,ζητάμε από τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και από τον
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Βενιζέλο, να παρέμβουν στον Υπουργό Ανάπτυξης ή να ορίσουν κοινό εκπρόσωπο, ώστε να ανοίξει ο διάλογος και να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση που θίγει τα εκατομμύρια των Καταναλωτών οδηγεί τις Λαϊκές Αγορές στον μαρασμό και την διάλυση εξουθενώνοντας την αγροτική οικονομία και τον αγροτικό κόσμο” σημειώνεται σε ανακοίνωσή τους.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή στις 6 μ.μ. και λίγο πριν από τις 8 μ.μ. αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις ομπρέλες, καθώς η βροχή άρχισε να δυναμώνει. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μοιράζουν 100 τόνους προϊόντα στην λαϊκή αγορά του Γέρακα!

Απεργία διαρκείας οι λαϊκές – Δωρεάν διανομή προϊόντων μέχρι τις Ευρωεκλογές

Ουρές στη λαϊκή του Περισσού για τη διανομή τροφίμων από παραγωγούς λαϊκών αγορών (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε