Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ανασχηματισμός στις… καθυστερήσεις – Μυστήριο ο αντικαταστάτης του Στουρνάρα – Τα τελευταία σενάρια – Μέχρι την Τρίτη ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

Ανασχηματισμός στις… καθυστερήσεις – Μυστήριο ο αντικαταστάτης του Στουρνάρα – Τα τελευταία σενάρια – Μέχρι την Τρίτη ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

– Απομακρύνεται το σενάριο να είναι ο Νίκος Δένδιας αντικαταστάτης του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών
– Προς του Αγίου Πνεύματος φαίνεται πως οδεύει ο ανασχηματισμός
– Όλα θα κριθούν από το ποιος θα είναι ο νέος “τσάρος” της οικονομίας
– Σε δείπνο της Εθνικής θα τα πουν Σαμάρας και Βενιζέλος
– Σενάρια παράλυσης στην κυβέρνηση, οι υπουργοί ασχολούνται μόνο με τα σενάρια του ανασχηματισμού

Η αποψινή επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη σύντομη περιοδεία του σε Βαρσοβία και Βιέννη ενδεχομένως και να μη σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να λύσουν το μεγαλύτερο γρίφο του επικείμενου ανασχηματισμού: να βρουν δηλαδή τον αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο οι πληροφορίες εξακολουθούν να φέρουν διάδοχο του Γιώργου Προβόπουλου στην ΤτΕ.

Σε χθεσινή του συνέντευξη σε Καναδική εφημερίδα ο κύριος Στουρνάρας αναγνώρισε πως η διετή του θητεία στο Υπουργείο Οικονομικών τον κατέστησε τον πλέον μισητό Έλληνα, διευκρίνισε, πάντως, πως πλέον αισθάνεται ευτυχισμένος, που η χώρα πραγματοποιεί τη στροφή προς την ανάπτυξη, τροφοδοτώντας εκ νέου τις πληροφορίες ότι απομακρύνεται από την Οδό Νίκης.

Έως χθες, η σημερινή ημέρα προβαλλόταν ως η “πονηρότερη” ώστε να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, ωστόσο, η δυστοκία, που διαπιστώνεται για την πλήρωση της θέσης του Υπουργού Οικονομικών, καθυστερεί για λίγα πάντως 24ωρα τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς, πάντως, να αποκλείεται, ο ανασχηματισμός να γίνει ακόμη και σήμερα, εφ’ όσον βρεθεί η χρυσή τομή.

Καλά γνωρίζοντες “δείχνουν” προς το Σαββατοκύριακο και την αργία του Αγίου Πνεύματος – και πέρσι ο ανασχηματισμός είχε ανακοινωθεί ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Υπουργικό συμβούλιο θα έχει ορκιστεί έως την προσεχή Τρίτη το πρωί.

Οι δύο κεφαλές της κυβέρνησης αναμένεται να συναντηθούν απόψε – εκτός απροόπτου – στο περιθώριο δείπνου, που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα, αφιερωμένο στη ναυτιλία, ωστόσο, συνεργάτες αμφοτέρων στοιχημάτιζαν…πως δεν πρόκειται για το ραντεβού, που θα ξεκλειδώσει τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Τα σενάρια του τελευταίου 24ωρου, που έφεραν στην Οδό Νίκης αρχικώς τον Μάκη Βορίδη και πιο έντονα είναι η αλήθεια τον Νίκο Δένδια, φαίνεται πως έχουν ναυαγήσει, ως εκ τούτου η αναζήτηση για το στέλεχος, που θα αναλάβει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το χρέος συνεχίζεται με αμείωτη αγωνία. Διακινήθηκε, επίσης και το σενάριο χωρισμού του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε ο κύριος Στουρνάρας να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη διαχείριση της βιωσιμότητας του χρέους, κάτι, πάντως, που δεν φαντάζει ιδιαιτέρως πιθανό.

Το προφίλ του νέου υπουργού Οικονομικών

Στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά εξακολουθούν να ψάχνουν για ένα στέλεχος, που η τοποθέτησή του στην ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού Οικονομικών θα σηματοδοτήσει το τέλος της μνημονιακής περιόδου και θα εγκαινιάσει την περίοδο αποκατάστασης των αδικιών, που έχουν επισωρεύσει τα Μνημόνια σε μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, ο νέος Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να μπορεί να χειριστεί με επάρκεια τα τεχνικής φύσεως θέματα, που θα προκύψουν και από την οικονομική καθημερινότητα και από τις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ θα μπορεί να φέρει εις πέρας με ευχέρεια την κοινοβουλευτική μάχη έναντι της αντιπολίτευσης.

Από το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου εξακολουθούν να θεωρούν την αναζήτηση του νέου Υπουργού Οικονομικών “προνομιακό πεδίο” του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο “τσάρος” και οι υπόλοιποι

Ασάφεια εξακολουθεί να επικρατεί και ως προς τα υπόλοιπα παζλ του υπό διαμόρφωση ανασχηματισμού, εκτιμάται, πάντως, πως όταν βρεθεί ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα, τα υπόλοιπα κομμάτια θα συμπληρωθούν εντός ωρών.

Προς υπουργοποίηση φέρονται οι Μάκης Βορίδης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Πάρις Κουκουλόπουλος. Αμετακίνητοι φέρονται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Γιάννης Μανιάτης και Φώφη Γεννηματά. Προς αποχώρηση οι Αθανάσιος Τσαυτάρης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιάννης Βρούτσης.

Εμπλεκόμενοι σε σενάρια μετακίνησης, σύμφωνα πάντα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σημειώνεται πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια εμπλουτισμού του νέου κυβερνητικού σχήματος με κοινοβουλευτικά κυρίως στελέχη, εκτός της δύναμης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτώντας την επιχείρηση διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με το βλέμμα στην Προεδρική εκλογή στις αρχές του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανασχηματισμός: Δένδιας ο νέος Στουρνάρας; Πονοκέφαλος η επιλογή του διαδόχου του νυν υπουργού Οικονομικών

Οι 3 λόγοι που κρατούν τον Άδωνι στο υπουργείο ενόψει ανασχηματισμού

Πασοκολάτρες εναντίον Πασοκομάχων

Ανασχηματισμός: η «δοσολογία» στο νέο υπουργικό πονοκεφαλιάζει Σαμαρά – Βενιζέλο – Το προφίλ του νέου υπουργού Οικονομικών

Ζήτημα χρόνου ο ανασχηματισμός! Την Τετάρτη λένε ότι θα κλειδώσει από Σαμαρά και Βενιζέλο – Ποιόν θέλει για Επίτροπο το ΠΑΣΟΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε