Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Ανδρουλάκης και Βερνίκος υποψήφιοι με την Ελιά

Ανδρουλάκης και Βερνίκος υποψήφιοι με την Ελιά

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο της “Ελιάς”, γεγονός το οποίο αναμένεται να επισημοποιηθεί σήμερα ή αύριο μετά τη συνάντηση που θα έχει ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Βέβαιη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Γιώργου Βερνίκου.

Η εξέλιξη θέτει επί τάπητος το ζήτημα αν ο κ. Ανδρουλάκης εφόσον είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής θα παραιτηθεί από γραμματέας του κόμματος και ήδη στελέχη θεωρούν ότι κάτι τέτοιο πρέπει να θεωρείται αυτονόητο με βάση και τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά το παρελθόν ο κ. Ανδρουλάκης υπέρ του ασυμβίβαστου.

Αν τελικά παραιτηθεί τότε η ΚΠΕ πρέπει να συνεδριάσει πάραυτα προκειμένου να εκλέξει νέο γραμματέα κάτι το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα αποτυπώσει τον συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πριν από τις εκλογές του Μαϊου

Εξάλλου αύριο αναμένεται κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενόψει συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου αλλά και τη πορεία του ΠΑΣΟΚ-Ελιάς προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα του εφοπλιστή και πρωην υπουργού Γιωργου Βερνίκου.

Ο Γιώργος Βερνίκος, κατάγεται από εφοπλιστική οικογένεια της Σίφνου. Η οικογένειά του άρχισε να ασχολείται με τον χώρο της ναυτιλίας τον 19ο αιώνα από την Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου της Αγγλίας. Έχει μια κόρη, τη Μαρίνα, που είναι παντρεμένη από το 2005 με τον Μίλτο Καμπουρίδη.

Είναι Πρόεδρος της Vernicos Yachts, εταιρίας που ιδρύθηκε το 1975, και είναι η πρώτη στον τομέα του θαλάσσιου ελληνικού τουρισμού. Επιπλέον, ήταν η πρώτη εταιρία του ελλαδικού χώρου η οποία εκμεταλλεύτηκε σκάφη αναψυχής, η οποία μπήκε στο Χρηματιστήριο. Διατέλεσε και υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στη δεκαετία του 1980 είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ιδρύματος Παιδικής Μέριμνας Γ & Α Χατζηκώνστα. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού και της εταιρίας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Αθήνας. Υπήρξε επίσης συνδημιουργός και πρώτος Πρόεδρος της εταιρίας Attica Group που με πρωτοποριακές κινήσεις συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου. Είναι επίσης μέλος σειράς οργανώσεων και επιμελητηρίων που έχουν ως στόχο την επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Το 1990 ήταν συνιδρυτής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς

Λοβέρδος: Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε

Τα πρώτα ονόματα της Ελιάς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε