Ο Γιώργος Κυρίτσης ορκίστηκε βουλευτής τηςν Τετάρτη, παίρνοντας την θέση της Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία και παραιτήθηκε μετά τα “όχι” που είπε στην ψηφοφορία της Κυριακής για το “Υπεραταμείο” και τον “κόφτη”. Μία ημέρα μετά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, αφού τόνισε πάνω – κάτω πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε στις εκλογές του Σεπτεβρίου για να… τιμωρήσει όσους ψήφισαν “Ναι” στο δημοψήφισμα!
Μάλιστα σήμερα, δεν δίστασε να… επαναλάβει τις δηλώσεις αυτές, δείχνοντας πως είχε πλήρη επίγνωση των λεγομένων του. Εκτός της αντιπολίτευσης, ωστόσο, αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, με δήλωσή του καταφέρεται εναντίον του Γιώργου Κυρίτση και παίρνει σαφείς αποστάσεις από οποιαδήποτε… τιμωρητική διάθεση σε σχέση με το δημοψήφισμα.
“Για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρυνθούν όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, που είχε ως σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη», έκανε λόγο ο Γιώργος Κυρίτσης, μία μέρα μετά την ορκωμοσία του στη Βουλή, όπου κατέλαβε τη θέση της Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία παραιτήθηκε μετά τα δύο «όχι» που είπε τόσο στο «Υπερταμείο» όσο και τον «κόφτη».
Ο Βουλευτής Δημήτριος Κ. Καμμένος δήλωσε:
«Η δήλωση του κ. Κυρίτση ότι η κυβέρνηση «ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους» προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό.
Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για πρώτη φορά σε ένα δημοψήφισμα εκφέροντας τη γνώμη του για μέτρα που τον αφορούσαν. Ποιος ήταν υπέρ του ΝΑΙ και ποιος του ΟΧΙ μικρή σημασία έχει διότι η επόμενη μέρα μας βρήκε ενωμένους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το πώς είχε ψηφίσει ο καθένας μας.
Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως.
Με δήλωση μου άλλωστε παραμονές του δημοψηφίσματος είχα δηλώσει ότι ¨ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται μόνο σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό¨.
Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα αποτελεί τη πιο ξεκάθαρη μορφή άμεσης δημοκρατίας όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει κατά το δοκούν και η απόφαση του να γίνεται σεβαστή από όλους».
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ K. ΚΑΜΜΕΝΟΣ”.