Πολιτική

Από Απρίλιο το οικογενειακό επίδομα

Συνάντηση διαρκείας 15 λεπτών είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ελληνική οικογένεια και η στήριξή της που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό πήραμε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της οικογένειας, με το οικογενειακό επίδομα που δίνεται, και προχωράμε στη διασφάλισή του ώστε να δοθεί νωρίτερα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Για το θέμα, δήλωση έκανε και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ανέφερε ότι με τον νέο θεσμό του οικογενειακού επιδόματος, ενισχύονται περίπου 700.000 οικογένειες, πιο αδύναμες οικονομικά και μάλιστα από το πρώτο παιδί.

Η καταβολή του, είπε, θα γίνεται ανά τρίμηνο. «Μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η πρώτη καταβολή και με υποβολή φορολογικής δήλωσης θα γίνει ο συμψηφισμός. Έτσι ανά τρίμηνο θα έχουμε καταβολή όλων των επιδομάτων» σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Βρούτσης μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να έχει συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα μέτρα σε ένα νόμο στη Βουλή

Εκβιάζει με απολύσεις οι τρόικα – Έγραψαν από την αρχή όλα τα μέτρα

Ποινές… πούπουλο για όσους φέρουν πίσω τα κλεμμένα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3