Πολιτική

Από σήμερα η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε

Ανάπτυξη και απασχόληση είναι οι κυρίαρχες προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014 που ξεκινά από σήμερα, και αποτελεί στοίχημα επιβίωσης για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Για πέμπτη φορά η Ελλάδα αναλαμβάνει το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ένταξη της στην τότε ΕΟΚ το 1981.

Η περίοδος αυτή όμως είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, τόσο για την χώρα μας που περιμένει μείωση του χρέους αλλά και για την Ευρώπη που μαστίζεται από πολυετή οικονομική κρίση.

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας θα διεξαχθούν 14 άτυπες υπουργικές Σύνοδοι στην Αθήνα, 35 συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου, 57 συναντήσεις ομάδων εργασίας και 33 συνέδρια ή σεμινάρια.

Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας είναι:
 

– Ανάπτυξη και απασχόληση

– Εμβάθυνση της ΟΝΕ

– Διαχείριση της μετανάστευσης

– Προώθηση της θαλάσσιας πολιτικής

Την ίδια ώρα όμως η προεδρία της Ε.Ε αποτελεί και στοίχημα επιβίωσης για την ελληνική κυβέρνηση.
Δεν είναι άλλωστε μυστικό πως τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Ευ. Βενιζέλος έχουν επενδύσει τόσο πολύ σε αυτήν την προεδρία, ευχόμενοι και να αλλάξουν την ατζέντα, ιδίως στην Ελλάδα, όσο και πετύχουν την μείωση του χρέους.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ