Πολιτική

Αποφασίζουν για το όνομα και το σύμβολο της “Ελιάς”

Οι τριμελείς αντιπροσωπείες ΠΑΣΟΚ και “58” συναντώνται σε λίγη ώρα στη Βουλή για τις τελικές διαπραγματεύσεις, που αφορούν στο όνομα και το σύμβολο του συνδυασμού της “Ελιάς” αλλά και για τα κριτήρια εν όψει κατάρτισης του ψηφοδελτίου.

Στην τελική τους ευθεία εισέρχονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμετεχόντων κομμάτων, κινήσεων και προσώπων στην “Ελιά” εν όψει της Συνδιάσκεψης του ΕΣΚ στην Αθήνα στις 8 ή τις 9 Μαρτίου. Στις 12 το μεσημέρι η τριμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ( Π. Ρήγας, Δ. Καρύδης και Λ. Κατσικαρέλλης ) θα συναντηθούν με την αντίστοιχη των “58” ( Σ. Κουρουζίδης, Χρ. Λάζος και Β. Βαμβακάς ), ώστε να αποσαφηνιστούν κρίσιμες λεπτομέρειες για την κάθοδο του σχήματος στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαίου.

Το όνομα και το σύμβολο της “Ελιάς” αποφασίζουν οι 58, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές κινήσεις, που συμμετέχουν στην “Ελιά” – μεγάλη μάχη για τους υποψηφίους στο Ευρωψηφοδέλτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ΠΑΣΟΚ προκρίνει μία ονομασία, που θα παραπέμπει στο Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ οι “58” κλίνουν περισσότερο προς τη “Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη”. Σε κάθε περίπτωση το όνομα του ΠΑΣΟΚ καθώς και το ιστορικό έμβλημα του πράσινου ήλιου θα εμπεριέχονται κάτω από την ονομασία – ομπρέλα, που θα αποφασιστεί.

Ακόμη ένα θέμα προς διευθέτηση είναι και αυτό της εκπροσώπησης κάθε φορέα στην επερχόμενη Συνδιάσκεψη του ΕΣΚ. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ισχυρή εκπροσώπηση, καθώς οι επιτελείς του υποστηρίζουν ότι σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδηλώσεις των “58” καταγράφεται ισχυρή παρουσία οργανωμένων στελεχών του. Στον αντίποδα, οι “58” πρεσβεύουν ότι ακόμη και η συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη δεν πρέπει να γίνει με όρους παρελθόντος, που να παραπέμπει στις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος αλλά με όρους ανοίγματος στην κοινωνία.

Αύριο, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί το απόγευμα με τις αντίστοιχες της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα αλλά και των κινήσεων, που συμμετέχουν στην “Ελιά” ( Νέοι Μεταρρυθμιστές, Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012 και Δυναμική Ελλάδα ), ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων επί των προαναφερθέντων θεμάτων. Τα χρονικά περιθώρια είναι μάλλον ασφυκτικά, καθώς, όλες οι εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν εξαλειφθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

Του… σταυρού γίνεται σε κυβέρνηση και κόμματα

Μάχη χαρακωμάτων για το ευρωψηφόδελτιο στην “Ελιά

 

Ενώπιος – ενωπίω με τους 58 ο Βενιζέλος

 

Ανέβηκε στην… Ελιά ο Λοβέρδος

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι