Πολιτική

Αποκαλύψεις για τα δομημένα ομόλογα – Έχασε 21 εκατ ευρώ το κράτος

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Παπανικολάου ότι δέχτηκε απειλές μετά την κατάθεση που είχε κάνει για το θέμα στον πρώην εισαγγελέα.

Αποκαλυπτικός για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση των δομημένων ομολόγων ήταν ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. (Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) Σπύρος Παπανικολάου.

Κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ. Παπανικολάου προσδιόρισε τη ζημιά σε τουλάχιστον 21 εκατ. ευρώ, όσο αναλογούσε δηλαδή στο ποσό των προμηθειών… «Αν τα ταμεία αγόραζαν στο 92% της αξίας όπως πούλησε η «JP MORGAN» θα κέρδιζαν 21 εκατ. ευρώ» φέρεται να είπε αναφερόμενος στο ομόλογο των εκατ. ευρώ που αγόρασε το ΤΕΑΔΥ.

Όπως μάλιστα πρόσθεσε, οι προμήθειες ήταν ασυνήθιστα μεγάλες και δυσανάλογες με τα κοινά ομόλογα.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Παπανικολάου ότι δέχτηκε απειλές μετά την κατάθεση που είχε κάνει για το θέμα στον πρώην εισαγγελέα και Επικεφαλής της Αρχής για το «Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος», χωρίς ωστόσο να αναφέρει από ποιους απειλήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής.

«Τι να λέμε τώρα…» απάντησε χαρακτηριστικά…

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι