Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Αποκάλυψη βόμβα από Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν το δημοψήφισμα Παπανδρέου

Αποκάλυψη βόμβα από Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν το δημοψήφισμα Παπανδρέου

– Το σχέδιο της Ελλάδας από το ευρώ το είχαν ετοιμάσει οι Έλληνες υποστηρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
– Δεν αποκάλυψε το όνομα του Έλληνα πολιτικού που του έκανε την πρόταση για Grexit
– “Αμφιβάλλω για τα δημοκρατικά του αισθήματα” είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
– Στις 11 Ιουνίου στο Βερολίνο ο Γιάννης Στουρνάρας

Οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο πριν και μετά τις Κάννες συνεχίζονται, με τη… βόμβα αυτή τη φορά να έρχεται από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τρεις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Γερμανός υπουργός επανήλθε στο θέμα των Καννών και του περίφημου σχεδίου για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Επιβεβαίωσε ότι σχέδιο για Grexit υπήρχε αλλά δεν το είχαν εκπονήσει οι Ευρωπαίοι αλλά οι Έλληνες πολιτικοί!

«Ένας Έλληνας πολιτικός, για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα αμφιβάλλω, μου πρότεινε έξοδο από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομα του» είπε ο Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ανάλογες προτάσεις, εκτός από τον Έλληνα πολιτικό με τα… μη δημοκρατικά αισθήματα, είχαν κάνει και Ιταλοί πολιτικοί, ζητώντας την έξοδο της Ιταλίας από την ευρωζώνη.

«Πιστεύετε ότι η Γερμανία δεν θα είχε εναλλακτικό σχέδιο; Και σχέδιο Α είχαμε και Β και Γ και Δ», τόνισε επίσης στη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στο Βερολίνο.
Ο Σόιμπλε επανέλαβε την άποψή του πως «είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών της ελληνικής ελίτ».

Τέλος, προανήγγειλε την επίσκεψη, στο Βερολίνο, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Στις 11 Ιουνίου θα έχω την ευκαιρία να τα ξαναπω με τον κ. Στουρνάρα», είπε ο Γερμανός υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δραματικό παρασκήνιο των Καννών – Τα δάκρυα του Γιώργου Παπανδρέου – «Με άδειασες» είπε στον Βενιζέλο – «Κάποτε θα με ευγνωμονείς» του απάντησε

Σενάρια τρόμου – Κλειστές τράπεζες, αναλήψεις μόνο 100 ευρώ και το σχέδιο “Μαύρος Κύκνος”

Βενιζέλος: Όλα και πριν και μετά τις Κάννες ήταν αποφάσεις Παπανδρέου

Αποκάλυψη βόμβα από τον Ντομινίκ Στρος Καν: Ο Παπανδρέου είχε ανοίξει συζήτηση για το Μνημόνιο από το 2009

O ρόλος της κόρης Βενιζέλου την βραδιά των Καννών – «Μπαμπά, ότι είναι να κάνεις, κάντο!» του είπε τα ξημερώματα εκείνης της δραματικής νύχτας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε