Πολιτική

Αρχίζει σε λίγο η κρίσιμη Κ.Ο – Τον Βενιζέλο δείχνουν ως υποκινητή συνεργάτες του Γιώργου

- Ο υπουργός 'Αμυνας διαψεύδει κατηγορηματικά
- Οι βουλευτες αντιδρούν γιατι θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός τους εγκλωβίζει με την ψήφο εμπιστοσύνης
- Θα θέσει θέμα ηγεσίας η Βάσω; - Ο Γιώργος βλέπει τώρα τους κορυφαίους στη Βουλή
- Δεν υποβλήθηκαν περισσότερες παραιτήσεις για να μετέχουν στη συνεδρίαση οι διαφωνούντες

Η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ γίνεται εν μέσω βαρύτατων κατηγοριών για συνομωσίες, ίντριγκες και αντεθνική στάση.

Το χάσμα που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο. Από τη μιά πλευρά υπάρχουν οι βουλευτές που αντιλαμβάνονται ότι η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τον ανασχηματισμό έχει στόχο να τους εγκλωβίσει γιατί αφού θα ψηφίσουν τη νέα κυβέρνηση θα είναι σα να εγκρίνουν και το μεσοπρόθεσμο, κάτι που μεγάλη μερίδα βουλευτών δεν το επιθυμεί.

Πρωταγωνίστρια στη συνεδρίαση αναμένεται να είναι η Β. Παπανδρέου που άλλωστε με δικό της αίτημα συγκαλείται. Κάποιοι μάλιστα θύμιζαν την προ εικοσαετίας συνεδρίαση στο Caravel όταν η Βασω είχε δώσει επιδεικτικά το σημείωμα αμφισβήτησης της στον Α. Παπανδρέου εν μέσω της συζήτησης.

Κάραβαλ Οκτώβριος 1995. H Βάσω Παπανδρέου δίνει το σημείωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου

Είναι άγνωστο και απρόβλεπτο το τι θα γίνει και αν θα τεθεί ακόμα και θέμα αρχηγού. Πάντως, κάποιοι βουλευτές επεσήμαιναν οτι τέτοιοι θέμα έθεσε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου χθες όταν ξεκίνησε την συζήτηση για κυβέρνηση υπο άλλο πρωθυπουργό.

Στελέχη όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε πριν λίγο φτάνοντας στη Βουλή ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη λαϊκή εντολή.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού “δείχνουν” ως υποκινητή της κρίσης που ξέσπασε και απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Άμυνας Ε. Βενιζέλο. ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του.

“Χρεώνουν” στην ομάδα του τους βουλευτές Φλωρίδη και Νασιώκα που παραιτήθηκαν και τονίζουν με νόημα πως ακόμα και η φρασεολογία που χρησιμοποίησαν στις επιστολές τους ήταν κοινή.

Ο κ. Βενιζέλος λίγο νωρίτερα είχε αρνηθεί να μπει στη νέα κυβέρνηση και συνεργάτες διέρρεαν ότι απειλήθηκε με δημόσια καταγγελία.

Στη συνεδρίαση δε θα συμμετέχουν οι δυο παραιτηθέντες βουλευτές αφού δεν έχουν πια δικαίωμα. Πάντως κάποιοι έλεγαν ότι οι υπόλοιπες παραιτήσεις δεν υποβλήθηκαν ώστε οι βουλευτές που το έχουν αποφασίσει να παραβρεθούν και να ψηφίσουν στη συνεδρίαση.

Οι καταιγιστικές αυτές εξελίξεις όπως είναι αυτονόητο ανεξαρτήτως των εξελίξεων που δεν αποκλείεται να είναι και ακραίες θα αφήσουν βαθειές πληγές και θα σημαδέψουν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Τίποτα πια δε θα είναι ίδιο όπως χθες.

Συναντήσεις με υπουργούς

Από την ώρα που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου άρχισε να δέχεται υπουργούς.

Συναντήθηκε ήδη με τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων φτάνοντας στο Κοινοβούλιο ο κ. Παπουτσής δήλωσε: “Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε από τα τεκταινόμενα. Είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής των πολιτών”.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί, πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και με τους υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος έφθασε στη Βουλή, αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους), Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη, κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η χώρα στο κενό – Υπό αμφισβήτηση ο Παπανδρέου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

“Kαπηλεύθηκαν τις υπογραφές μας”, καταγγέλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πληροφορίες λένε ότι το όνομα του Νίκου Κοτζιά απομακρύνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα φαίνεται ότι έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας