Πολιτική

Αβραμόπουλος: Χειροτέρεψαν τα προβλήματα με την ΠΓΔΜ λόγω εσωτερικής κρίσης

Για επιδείνωση τόσο στα θέματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ όσο και στα θέματα που άπτονται των σχέσεων καλής γειτονίας, έκανε λόγο, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ:

«Kατά το χρονικό διάστημα που καλύπτει η εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, καταγράφηκε στα Σκόπια μια σημαντική οπισθοδρόμηση. Η οπισθοδρόμηση αυτή οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην πολιτική κρίση που ξεκίνησε τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Στην ουσία της, όμως, η κατάσταση αυτή οφείλεται και είναι μια κρίση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Με άλλα λόγια υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα. Με την παρέμβασή μας, αναδείξαμε τις σοβαρές ελλείψεις των Σκοπίων σε θέματα ελευθερίας των ΜΜΕ, διάκρισης των εξουσιών και πολιτικού πλουραλισμού. Ελλείψεις και στοιχεία, δηλαδή, που άπτονται των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης και του πυρήνα της αιρεσιμότητας της ενταξιακής διαδικασίας. Όσον αφορά στις σχέσεις καλής γειτονίας, καταστήσαμε σαφές σε όλους ότι τα προβλήματα συνεχίσθηκαν και επιδεινώθηκαν. Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις στα ευρωπαϊκά κριτήρια. Το μήνυμα της Ευρώπης πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Διαφορετικά θα πρέπει με βεβαιότητα να αναμένουμε περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις. Και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε της Ελλάδας, ούτε, βεβαίως, της ίδιας της γειτονικής μας χώρας. Αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο πρέπει να το κατανοήσουν όλοι».

Διαβάστε

Ανασχηματισμός: Πώς συνδέονται Βενιζέλος – Αβραμόπουλος – Παναγιωτόπουλος

Στη κηδεία της Θάτσερ ο Αβραμόπουλος

“Μπλέκει” και ο Αβραμόπουλος στον “πόλεμο” εν ενεργεία με “θεσμικούς απόστρατους”

Ο Αβραμόπουλος απαντά στον Σόϊμπλε για τις γερμανικές αποζημιώσεις: “Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα Φάμελλου, Σκέρτσου, Μπακογιάννη και για το e-mail Τριαντόπουλου: «Τί κάνατε όταν το λάβατε;» – «Το επίπεδό σας αδικεί τα 57 θύματα στα Τέμπη»
«Έχετε προαποφασίσει την ενοχή Τριαντόπουλου» είπε παρεμβαίνοντας η Ντόρα Μπακογιάννη. «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα, αδικείτε τα θύματα και τα φέρνετε στα μέτρα σας, είναι ντροπή» τόνισε
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Το ΕΛΚ υιοθέτησε την Διακήρυξη για την Ευρωπαϊκή Άμυνα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τη Σύνοδο της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των κρατών μελών που έχουν ήδη επιτύχει με συνέπεια τον στόχο του 2% για αμυντικές δαπάνες
Η συνεδρίαση του ΕΛΚ
Χαμός με Σκέρτσο, Φάμελλο και Τσακαλώτο στη Βουλή: «Εγώ δεν θα καθόμουν με Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι το βράδυ εκείνο στο Μάτι» – «Άντε φύγε από εδώ»
Ο υπουργός Επικρατείας έδειξε από το κινητό του τηλέφωνο τη φωτογραφία με την σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο πρώην πρωθυπουργός το μοιραίο βράδυ στο Μάτι
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλά στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
Κυβέρνηση για «Εστία» σχετικά με το e-mail Τριαντόπουλου: Βαθιά παραπλανητικό το δημοσίευμα, διαστρεβλώνει την αλήθεια
«Το mail δεν αναφέρει οτιδήποτε για εντολή. Είναι το ζήτημα της εκ των υστέρων χρηματοδότησης των όσων κατέβαλε η Περιφέρεια» σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος