Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Αυλαία αύριο στην Προκαταρκτική με την κατάθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου

Αυλαία αύριο στην Προκαταρκτική με την κατάθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου

Στις 5 Ιουλίου παραδίδεται το πόρισμα και ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Έφτασε η «μεγάλη ώρα» για την Προκαταρκτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, καθώς αύριο στις 10:30 το πρωί θα καταθέσει για τους χειρισμούς του στο θέμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός είχε ζητήσει παράταση 2 μηνών προκειμένου να επεξεργαστεί τη δικογραφία των περίπου 20.000 σελίδων, αίτημα που η Επιτροπή απέρριψε, παρέχοντας του ένα περιθώριο 10 ημερών για την κατάθεση του.

Θυμίζουμε πως στις αρχές Ιουνίου η Ολομέλεια της Βουλής έδωσε την έγκριση της για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, με την προσθήκη του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Πρόταση της οποίας η βάση ήταν τα ευρήματα από την πολύμηνη έρευνα της Επιτροπής και κυρίως η αποκάλυψη από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών πως η λίστα ήρθε επίσημα στην Αθήνα για φορολογική αξιοποίηση.

Τη θέση όμως του πρώην υπουργού επιβάρυναν και τα ευρήματα του ΣΔΟΕ επί του φορολογικού ελέγχου στα εξαφέλφια του πρώην υπουργού, καθώς στο πόρισμα του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπιστώνει πως οι συγγενείς απέκρυψαν εισοδήματα περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Στις 4 Ιουλίου η Προκαταρκτική παραδίδει το πόρισμα της στον Πρόεδρο της Βουλής, το οποίο τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στην Ολομέλεια (όπου δικαίωμα λόγου έχει και ο κ. Παπακωνσταντίνου) και θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Με δεδομένο πως η Βουλή ζητά την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στη Δικαιοσύνη, ο φάκελος αμέσως θα παραδοθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το αρμόδιο για να κρίνει εάν θα υπάρξει ή όχι παραπομπή του πρώην «Τσάρου» της Οικονομίας στο Ειδικό Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ! – Πολιτική

Παπακωνσταντίνου: Ζήτησε 2 μήνες προθεσμία, του έδωσαν 10 μέρες – Πολιτική

Προανακριτική: Δεν προσέρχονται να καταθέσουν οι ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου – Πολιτική

Μετά το πόρισμα φωτιά η Προανακριτική θέλει τον Παπακωνσταντίνου και κατηγορούμενο ως καταχραστή – Πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε