Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά για την κινητικότητα: Να μετέχουν όλοι οι υπουργοί

Τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τις αλλαγές στο δημόσιο και την κινητικότητα, έδωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και των γενικών γραμματέων των εμπλεκομένων υπουργείων.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους γενικούς γραμματείς ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ και ο ίδιος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργισμένο μήνυμα Σαμαρά σε δύο “γαλάζιους” βουλευτές – Όποιος δεν υπερψηφίζει τα νομοσχέδια θα διαγράφεται

Η νέα λίστα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο – Πόσοι και από που φεύγουν

Πλαστές σφραγίδες και φακελάκια 50.000 ευρώ! Γιατί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ 20 γιατροί

Πού θα απορροφηθεί μέρος των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 3
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης