Πολιτική

Αυτή είναι η συμφωνία Vodafone – Wind: Επένδυση 200 εκατ. ευρώ και 650 νέες θέσεις εργασίας

Στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασαν το πρωί οι εταιρίες Vodafone και Wind τη συμφωνία τους, που θα δημιουργήσει, όπως ανακοίνωσαν, 650 νέες θέσεις εργασίας.

Η συμφωνία αφορά στη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε αστικές περιοχές.

Η συνεργασία αυτή θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας και θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση ευρυζωνικών ταχυτήτων μέσω κινητού δικτύου, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δυο εταιρείες, η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα.

Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της συμφωνίας θα δημιουργηθεί μια νέα κοινή εταιρεία, στην οποία και οι δυο εταιρείες θα είναι ισότιμοι μέτοχοι κατέχοντα από 50% των μετοχών της. Επίσης, διευκρινίζεται πως το προσωπικό της εταιρείας θα αποτελείται από εργαζόμενους και από τους δύο παρόχους, οι οποίοι θα μεταφερθούν με τα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης.

Η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα ενώ η Wind Ελλάς συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το 70% στις κύριες αστικές περιοχές.

Η συμφωνία έχει διάρκεια 15 ετών και τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vodafone – Wind δημιουργούν 650 νέες θέσεις εργασίας

«Παρέμβαση» Μητσοτάκη μέσω Facebook: Αυτό είναι συνεργασία

Ετοιμάζεται επενδυτικό deal Vodafone με Wind – ”Σφραγίζεται” στο Μαξίμου

Επελέγη ο ΤΑΡ για τη μεταφορά του φυσικού αερίου – Το απόγευμα η υπογραφή της συμφωνίας – Εκπροσώπους της κοινοπραξίας είδε ο πρωθυπουργός

”Με νέα μέτρα πέφτει η κυβέρνηση και έρχεται η δραχμή”

Η ακτινογραφία του TAP – Πως η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος

Κρίσιμη ημέρα για τις επενδύσεις! Αποφασίζεται η επιλογή του αγωγού TAP – Το αφεντικό της Cosco και οι επικεφαλής Vodafone και Wind στο Μαξίμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 3
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ