Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Bloomberg: με τη βοήθεια της Μέρκελ και την “εξαφάνιση” της τρόικας ο Σαμαράς θα αποφύγει τις εκλογές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μια άλλου είδους ανάγνωση της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο και των αποτελεσμάτων της συνάντησής του με την Καγκελάριο Μέρκελ κάνει το πρακτορείο Bloomberg

Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το αμερικανικό πρακτορείο επί της ουσίας ο Α. Σαμαράς έπαιξε το χαρτί του… Τσίπρα για να πείσει ότι πρέπει να υπάρξει κάποια χαλάρωση από μέρους της τρόικας.

Επί της ουσίας με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα του Α. Τσίπρα και την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ενόψει εκλογής προέδρου της δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς κατά το πρακτορείο επιχείρησε να κερδίσει τη στήριξη της κ. Μέρκελ για έξοδο από τα σκληρά προγράμματα διάσωσης ώστε να μπορέσει να πείσει περισσότερους απ’ τους 154 βουλευτές που διαθέτουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα όπως συμπληρώνει μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας Αριστείδης Χατζής η λιγότερο εμφανής παρουσία της τρόικας στη χώρα μας μπορεί επίσης να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, να πείσει δηλαδή περισσότερους απ’ τους ανεξάρτητους βουλευτές να ψηφίσουν και να συγκεντρώσει στην προεδρική εκλογή τον αριθμό των 180 βουλευτών η κυβερνητική πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης:

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε