Συνετός και με διάθεση να κατεβάσει τους τόνους στην αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, επιχείρησε να εμφανιστεί στην συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όσο και αν πιέστηκε από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε να υποσχεθεί αποκατάσταση των εισοδημάτων ή μείωση της φορολόγησης των αγροτών, υπηρετώντας τη λογική του “κοστολογημένου προγράμματος” κόντρα στις “υποσχέσεις στον αέρα” για τις οποίες χρεώνει την κυβέρνηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της δίωρης “ανάκρισής” του από τους δημοσιογράφους, πως αν και δέχτηκε εισηγήσεις να είναι πιο τολμηρός στις εξαγγελίες του επέλεξε να εξαγγείλει μονάχα εκείνα για τα οποία μπορεί να δεσμευτεί.
Δεν θα μπορούσε να λείψει η επίθεση στον πρωθυπουργό, αυτή την φορά όμως με διαφορετικό τόνο σε σχέση με την χθεσινή του ομιλία. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του “τρομάζουν τους επενδυτές”, ενώ αναφέρθηκε και στον… αστεϊσμό του πρωθυπουργού σχετικά με τη σύλληψή του, χαρακτηρίζοντας τη φράση “μη υγιή”.
Υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση στο Δημόσιο από την κυβέρνησή του, αλλά κινητικότητα για να μπορέσει να αξιοποιηθεί όλο το δυναμικό. Επανήλθε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών καταγγέλοντας εκ νέου την κυβέρνηση για τη διαδικασία αλλά και σε εκείνο των Εξαρχείων λέγοντας πως “η κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με τους μπαχαλάκηδες”. Αν κάπου σήκωσε τους τόνους ήταν όταν αναφέρθηκε στις τράπεζες, όπου και ανέφερε πως Βαρουφάκης και Τσίπρας “θα ελεγχθούν από τις ευθύνες τους”.
Αρκετές ήταν και οι φορές που ρωτήθηκε για τον ρόλο των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αρνούμενος να δώσει σαφή απάντηση, ενώ αρκέστηκε να δηλώσει πως διατηρεί επικοινωνία και με τους δύο.
Ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.
Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ
Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς, πρόσθεσε για να συνπληρώσει στη συνέχεια: Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της Κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει υποστηρίξει πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.
Τόνισε ότι εγείρονται σοβαρά θέματα για τα πόθεν έσχεν των υπερθεματιστών και πρόσθεσε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα, να λέει, πως όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο».
«Αλήθεια;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης,«δεν έγινε έλεγχος στα Πόθεν Έσχες;»
Πάντως υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες. Θέλουμε πολυφωνία και όχι έλεγχο , είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Κ. Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή αλλά στην ουσία διώχνει τις επενδύσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.
Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει στελεχιακό δυναμικό και έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις.
Σημαντική ανανέωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, με ποιούς θα κυβερνήσει.
Πολλάκις ή Πολάκης; Το χιούμορ Μητσοτάκη στη ΔΕΘ [vid]
Υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις στην αξιοκρατία, και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Υπογράμμισε δε, πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά, όπως και ο ίδιος.
Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ανάκαμψης, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για το δόγμα νόμος και τάξη.
Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί πολιτικά και επιχειρησιακά με τους μπαχαλάκηδες. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν και δεν είναι ατζέντα ούτε αριστερή, ούτε δεξιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κόφτης στην ουσία βρίσκεται σε ισχύ, εάν αναλογιστούμε ότ κυρίως πληρώνονται δημόσιο και συντάξεις , τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.
Το επιχειρείν στραγγαλίζεται, η υπερφορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές στέλνουν πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, υπογράμμισε.
Ένα μέρος των επιχειρηματιών και δεν αναφέρομαι μόνο σε εκείνους που έχουν τηλεοπτικά μέσα, έγινε κρατικοδίαιτος και ασχολήθηκε μόνο με το προσωπικό του συμφέρον και για αυτό είπα ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα αυτά, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.
Πρέπει το κράτος να παρεμβαίνει με τις αρμόδιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, και σίγουρα η δουλειά των επιχειρηματιών δεν είναι να συναναστρέφονται με τους πολιτικούς αλλά να επενδύουν στη χώρα τους. Να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να μένουν εδώ οι επιχειρηματίες
Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας στη ΝΔ και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, τόνισε ερωτηθείς για την προσφυγική κρίση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.
Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης, καθώς δεν τηρήθηκε τίποτα από όσα συμφωνήσαμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως για παράδειγμα ο διαχωρισμός προσφύγων- οικονομικών μεταναστών, όπως οι χώροι φιλοξενίας.
“Όταν υπάρχουν κενά, έρχεται να τα καλύψει η ξενοφοβία” υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης.
Χρειάζονται αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, αλλά καμία αλλαγή στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση των εργασιακών, που καθυστερεί τη δεύτερη αξιολόγηση.