Κυριακή, 25 Αυγ.
33oC Αθήνα

ΔΗΜΑΡ: Ας αντιληφθεί ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση είναι τρικομματική

ΔΗΜΑΡ: Ας αντιληφθεί ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση είναι τρικομματική

Για ακόμη μια φορά, η ΔΗΜΑΡ πετά το μπαλάκι των πρόωρων εκλογών στο Μαξίμου και επιτίθεται στην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για το λουκέτο στην ΕΡΤ και όχι μόνο.

Η Δημοκρατική Αριστερά, σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο, σε εκδήλωση ενόψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, μιλά για μονομερείς, απαράδεκτες αποφάσεις του πρωθυπουργού και σημειώνει πως τίθεται εξ αρχής θέμα δημοκρατίας.

Επαναλαμβάνει πως το θέμα της ΕΡΤ δεν είναι το μοναδικό που προκαλεί τριβές στην τρικομματική κυβέρνηση. Και ξεκαθαρίζει πως «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αυτός θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Η αντιμετώπιση της «αναδιοργάνωσης» της ΕΡΤ, όπως μονομερώς επέλεξε ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία, είναι απαράδεκτη. Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αντιμετωπίζουμε το ζήτημα αυτό ως ζήτημα δημοκρατίας και ότι είμαστε αντίπαλοι στη λύση που επέλεξε, η οποία δεν συνιστά μεταρρύθμιση αλλά προσβολή αυτής της έννοιας αφού τη συνδέει με τον αυταρχισμό. Η μόνη λύση είναι να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και να προωθηθεί με την ΕΡΤ ανοιχτή η αναγκαία αναδιοργάνωση, ο εξορθολογισμός και η θεσμική αναμόρφωση.
Το θέμα των τριβών έχει σχέση όχι μόνο με το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και με συνολικότερα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί ως ζητήματα διαφορετικών απόψεων, αλλά και αντιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ο κ Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική. Αν στην πράξη και στο λόγο – όπως με τη σημερινή εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά – παραμερίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι, τότε η κυβερνητική συνοχή απειλείται.
Κανένας δεν δικαιούται σε μια κρίσιμη περίοδο που η χώρα και οι πολίτες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες εξόδου από την κρίση να προτάσσει κομματικούς σχεδιασμούς.
Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αυτός θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπούση: Το μπαλάκι των εκλογών, θα το πιάσει η Χρυσή Αυγή

αμαράς για ΕΡΤ: Θα το μετανιώσουν όσοι την υπερασπίστηκαν!

Άγριο παρασκήνιο πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Σαμαράς για ΕΡΤ: Όσοι έτρεξαν να την υπερασπιστούν, θα το μετανιώσουν – «Κάρφωσε» Βενιζέλο – Κουβέλη: «Μαζί υπογράψαμε τις απολύσεις στο δημόσιο»

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής και απομονωμένος ο Σαμαράς

ΠΑΣΟΚ κατά Σαμαρά: Τσαπατσουλιά το κλείσιμο της ΕΡΤ

Οι κρίσιμες 48 ώρες της τρικομματικής κυβέρνησης – Σενάρια εκλογών και αλλαγής πρωθυπουργού μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ

Κεδίκογλου: Δε θα ρίξει η ΕΡΤ την κυβέρνηση – Δεν είχα σχέση με τις προσλήψεις στην ΕΤ3

Νέα καρφιά Βενιζέλου κατά Σαμαρά: Το ΠΑΣΟΚ δε ρίχνει κυβερνήσεις

Χρυσή Αυγή: Το σήριαλ της ΕΡΤ έχει κουράσει το λαό – Τολμήστε εκλογές

“Ναι” στην ΕΡΤ, “όχι” σε εκλογές λένε οι πολίτες

Δημοσκόπηση πριν το λουκέτο στην ΕΡΤ: Προβάδισμα δυο μονάδων για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Κουβέλης: Εμείς δεν πάμε τη χώρα σε εκλογές – Αν θέλει, ας πάει ο Σαμαράς

Tι προβλέπει το Σύνταγμα για τις πρόωρες εκλογές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε