Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

ΔΗΜΑΡ: Οι κυβερνητικές αντιφάσεις δεν βοηθούν στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής

ΔΗΜΑΡ: Οι κυβερνητικές αντιφάσεις δεν βοηθούν στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής

Χρειάζεται ένα σταθερό πολιτικό μέτωπο και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τις ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή, με την προσωρινή κράτηση του αρχηγού και ενός βουλευτή της και την επιβολή περιοριστικών όρων σε τρεις βουλευτές της.

Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της «για κυβερνητικές αντιφάσεις οι οποίες δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης. Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των παρακρατικών μηχανισμών της είναι ύψιστη ανάγκη για τη Δημοκρατία» και επισημαίνει ότι τα στελέχη της ΧΑ αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη πολιτική δράση, αλλά με εγκληματικές ενέργειες.

Ιδιαίτερα υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ ότι με αφορμή τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νόμου στη Βουλή, θα επιμείνει ώστε να υπάρξει αυτός ο νόμος και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε συμπόρευση.

Σε κοινή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην Αγίου Κωσνταντίνου, αποφασίστηκε να επιδιωχθεί η ψήφιση της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ, διαφορετικά να γίνει συγκερασμός όλων των προτάσεων.
Κατά τη διάρκειά της, έγινε ενημέρωση από το Φώτη Κουβέλη για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Δικαιοσύνης, αλλά και η αντιφατική στάση της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων. Αποφασίστηκε δε να διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση, στις 14 Οκτωβρίου, με θέμα: «Η Δημοκρατία δεν απειλείται».

Επίσης συζητήθηκαν οι κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες που προκύπτουν, με την ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, εάν παραιτηθούν.

Όσον αφορά στη τροπολογία για την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, εφόσον βουλευτές τους παραπέμπονται για κακουργήματα, η ΔΗΜΑΡ θα την υποστηρίξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Επεισοδιακή άφιξη στον Κορυδαλλό για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Πατέλη – Έφτασε στις φυλακές η αυτοκινητοπομπή – Πρώτη φορά αρχηγός κόμματος φυλακίζεται

Συγκρατούμενος με τον Άκη ή την 17Ν ο Μιχαλολιάκος; Σύσκεψη στον Κορυδαλλό για τη Χρυσή Αυγή – Το απόγευμα η μεταγωγή Μιχαλολιάκου, Λαγού, Πατέλη

BBC: Καταγγελίες – φωτιά – Χρυσαυγίτες απείλησαν να κάψουν ζωντανή μια κοπέλα

Ο Κασιδιάρης πριν ένα χρόνο έβριζε και έλεγε άσχετο τον δικηγόρο που επέλεξε να τον εκπροσωπήσει – VIDEO

Απολογείται ο Χρήστος Παππάς – “Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε και αν γίνουν”

“Ξέμεινε” από υποστηρικτές η Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή: Όλα τα τηλεφωνήματα μετά την δολοφονία Φύσσα σε δυο γραφήματα

Στην Ευελπίδων η Θέμις Σκορδέλη, η «αγανακτισμένη» χρυσαυγίτισα από τον Άγιο Παντελεήμονα

Ο Κορυδαλλός ετοιμάζεται να υποδεχτεί Μιχαλολιάκο, Λαγό και Πατέλη – Στις 13:00 τελικά η μεταγωγή του Χρήστου Παππά στην Ευελπίδων για να απολογηθεί

New York Times: Μπούμερανγκ στον Σαμαρά η Χρυσή Αυγή

3 διοικητές αστυνομικών τμημάτων στο στόχαστρο για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Κεδίκογλου: Φυσικά και εξέπληξε τον Σαμαρά η απόφαση για Κασιδιάρη, Μίχο, Παναγιώταρο

Άφαντος ο άνθρωπος που ειδοποίησε το τάγμα εφόδου – Παραδόθηκε η γυναίκα του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε