Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΔΗΜΑΡ: Την παρασύρει το “Ποτάμι”! “Σωσίβιο” ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΕΛΙΑ;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Χαρακτήρα επιβίωσης λαμβάνουν οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου για την Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν Να κινείται στο όριο του 3% ή όσον αφορά τις ευρωεκλογές να μην εκλέγει καν ευρωβουλευτή (όριο 4,7%).

Αύριο στις 10 το πρωί συνεδριάζουν στη Βουλή από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του προέδρου Φώτη Κουβέλη και των άλλων στελεχών που προβληματίζονται έντονα για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στην οποία έχουν περιέλθει με την εμφάνιση το κόμματος ‘Το Ποτάμι” και τη δυναμική που αναπτύσσει αντλώντας ψήφους από τη ΔΗΜΑΡ σε υψηλό ποσοστό.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αρχής γενομένης από σήμερα αναμένεται να ανεβάζει τους τόνους της κριτικής και της αντιπαράθεσης προς το κόμμα του Σαύρου Θεοδωράκη το οποίο έχει ήδη χαρακτηρίσει «μιντιακό πυροτέχνημα» και «μεταπολιτικό πείραμα» και για «αυθεντικό συνεχιστή του παλαιοκομματικού παρελθόντος».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση αναλύσεις και προσεγγίσεις πολιτικών παρατηρητών και αναλυτών στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν αποκλείεται το προσεχές χρονικό διάστημα ίσως και πριν από τις ευρωεκλογές σύμφωνα με ένα ακραίο προς το παρόν σενάριο να υπάρχει συνεργασία ή ακόμη και επανένταξη της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας φυσικά την έντονη αντίδραση των στελεχών που βρίσκονται πιο κοντά στην “Ελιά” και τα όποια αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα ακολουθήσουν.

Προς την κατεύθυνση αυτή ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Κουβέλης μιλά συχνά -πυκνά για την “κυβερνώσα αριστερά” μέσα φυσικά από τη δική του εμπειρία ως εταίρος σε πρώτη φάση της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, κυρίως όμως ενόψει μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αν το επιτρέψει βέβαια η ψήφος του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης:

Έξαλλος ο Παπανδρέου για την “αρνητική ψήφο”

Ποιος παρομοίασε Το Ποτάμι με τη Χρυσή Αυγή;

Ολομέλεια σε ταβέρνα για παϊδάκια! Ποιοι καλόφαγαν στο Περιστέρι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε