Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΔΗΜΑΡ για ΠΑΣΟΚ: Επιτίθεται στον Μανιτάκη για να κρύψει δικές του ευθύνες

ΔΗΜΑΡ για ΠΑΣΟΚ: Επιτίθεται στον Μανιτάκη για να κρύψει δικές του ευθύνες

Την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι με τις επιθέσεις στον Αντώνη Μανιτάκη, το ΠΑΣΟΚ θέλει να κρύψει δικές του ευθύνες. 

«Οι επιθέσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ στο έργο του κ. Αντώνη Μανιτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρούν να συσκοτίσουν τα πράγματα και να κρύψουν την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ που συμφώνησε στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα», τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε σημερινή της ανακοίνωση και διερωτάται: «Τι θέλουν να δικαιολογήσουν άραγε; Τη συμφωνία τους για οριζόντιες απολύσεις;».

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει επίσης ότι «καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τη σύνδεση της κινητικότητας με απολύσεις και την πραγματοποίηση οριζόντιων απολύσεων, χωρίς αξιολόγηση δομών και προσωπικού. Μόνο αν αλλάξει στάση η κυβέρνηση και επανατοποθετήσει το θέμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μπορεί να υπάρξει διόρθωση πορείας και επανεκκίνηση της διοικητικής μεταρρύθμισης».

Στη συνέχεια, η ΔΗΜΑΡ αναφερόμενη στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος επισημαίνει ότι “θα προκύψει από την αντιμετώπιση της υστέρησης εσόδων και τη μείωση των μη αποδοτικών δαπανών”.

Και προσθέτει: “Η υστέρηση εσόδων μπορεί αντιμετωπιστεί με καταπολέμηση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, μείωση της επαχθούς φορολόγησης και επανακαθορισμό των ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές”.

Τέλος τονίζει ότι “η μείωση των δαπανών πρέπει να προέλθει με πάταξη της σπατάλης και των εστιών διαφθοράς” και “σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποκλειστεί η επιβολή νέων φόρων και η μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση για τις απολύσεις

“Δεν αποκλείεται να έχουμε εκλογές το Φθινόπωρο …κατά λάθος”

ΔΗΜΑΡ: “Πάγωμα” των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όλο το 2014

ΔΗΜΑΡ: Με αυστηρούς ελέγχους στις δημόσιες δαπάνες και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα αποφύγουμε νέα μέτρα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε