Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Δεν κάνει κανείς πίσω για το γάλα – Ξέσπασμα του Μωραΐτη κατά της κυβέρνησης

Δεν κάνει κανείς πίσω για το γάλα – Ξέσπασμα του Μωραΐτη κατά της κυβέρνησης

Φουντώνουν κάθε μέρα και περισσότερο οι αντιδράσεις των βουλευτών για τη συμφωνία για το γάλα και η ψήφιση αυτού του νόμου δείχνει να είναι μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται αμετακίνητη και δεν προτίθεται να προβεί σε σημαντικές αλλαγές που θα κάμψουν τις αντιρρήσεις των βουλευτών. Αυτό φαίνεται και απο τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Θανάση Σκορδά ο οποίος μιλώντας στο BHMA FM δήλωσε πως η πρόταση των κτηνοτρόφων είναι γάλα ημέρας να ονομαστεί το γάλα των 5 ημέρων που υπάρχει σήμερα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκορδάς, αλλαγή στην ουσία της συμφωνίας δεν μπορεί να υπάρχει διευκρινίζοντας πως στο “τέλος της ημέρας η Βουλή είναι αυτή η οποία αποφασίζει”. 

Στην αντίπερα όχθη αμετακίνητοι εμφανίζονται οι βουλευτές, ενώ πριν από λίγο έδειξε τις διαθέσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης o οποίος μέσω της ιστοσελίδας του και των socail media χαρακτήρισε την κυβέρνηση “πελατειακό κράτος”. 

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, μιλώντας για εξευτελισμό της Βουλής, ενώ κατήγγειλε την Κυβέρνηση για πελατειακές σχέσεις με κάποιες τον τρόπο με τον οποίο προσανατολίζεται η κυβέρνηση να φέρει προς επαγγελματικές ομάδες.

«Είναι λυπηρό για άλλη μια φορά να εξευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία. Κρίμα που μέσα σε τρία άρθρα νομοσχεδίου θα έρθουν τόσα πράγματα… Ο κάθε βουλευτής έχει ευθύνη να πει ένα όχι σε όλα αυτά» δήλωσε ο κ. Μωραίτης και πρόσθεσε με επικριτικό τρόπο… «Δεν έχει έρθει το πολυνομοσχέδιο, αλλά ενημερώνω ότι διάφορες επαγγελματικές ομάδες κάθονται μαζί με τον υπουργό και διαπραγματεύονται. Ε, αυτό κι αν δεν είναι η μεγάλη ξεφτίλα. Κάποιοι κλείνουν από την πίσω πόρτα τα θέματά τους. Αυτή είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους και αυτό το πελατειακό κράτος έχει πρόσωπο».

Όμως και νωρίτερα μέσω του προσωπικού του ιστολογίου αλλά και μέσω των social media είχε δηλώσει: «Αυτό είναι το πελατειακό κράτος! «Τα προσχήματα περί προαπαιτούμενων της τρόικας έχουν πλέον καταρρεύσει και γελοιοποιηθεί! Αντί να κάνουν αυτό που συμφέρει την χώρα και την κοινωνία…. «ζυγίζουν» κοινωνικές ομάδες και μετράνε «κεφάλια» – ψηφαλάκια! Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους τι είναι…»

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ενστάσεις διατύπωσε και ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.
Από το στρατόπεδο της Ν.Δ. ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Βλάχος, μιλώντας με δημοσιογράφους επέμεινε ότι η ρύθμιση για το γάλα «διαλύει τον παραγωγικό ιστό της κτηνοτροφίας, ενώ και ο «γαλάζιος» βουλευτής Γιάννης Καράμπελας επεσήμανε στην Κυβέρνηση πως θα πρέπει να υιοθετήσει την πρόταση των αγελαδοτρόφων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στο θέμα του γάλακτος, φτάνοντας μέχρι και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση. 

Τη στήριξή του στους αγελαδοτρόφους εκφράζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος, χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο την πρότασή τους για το γάλα. “Αναμφισβήτητα, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και μας βγάζει από το αδιέξοδο. Το σχέδιο νόμου στην υπάρχουσα μορφή του στραγγαλίζει την κτηνοτροφία και κυρίως τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κασσής: Ανάθεμα την ώρα που στηρίζω αυτή την κυβέρνηση

Τσίπρας: Νεκροθάφτες της Ελλάδας Σαμαράς – Βενιζέλος – Εξυπηρετούν τα καρτέλ γάλακτος

Δεν κάνουν πίσω για το γάλα – Και άλλοι βουλευτές στο χορό

Σε τρία άρθρα το πολυνομοσχέδιο – Μασάζ στους βουλευτές για να περάσει – Τριπλό μέτωπο με γάλα, ταξι, φάρμακα για την Κυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε